nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Vaquers i industrials lleters crearan una mesa negociadora dels preus

Els representants es reuniran a l'octubre per reactivar el sector

Ramaders i industrials lactis convocaran una mesa negociadora dels preus de la llet el proper mes d'octubre, segons informaren ahir fonts de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.L'objectiu és arribar a un consens perquè els industrials accedeixin a pagar la llet que compren als vaquers a un preu més alt. D'aquesta manera s'aconseguiria igualar el preu que es paga a Mallorca amb el que es paga a la Península pel mateix producte.

En aquesta mesa, que es reunirà possiblement durant la primera setmana d'octubre, hi seran presents, a més dels ramaders i dels industrials lleters, representants de les dues patronals agràries majoritàries, Asaja i Unió de Pagesos, i la consellera del ram, Mercè Amer.Els industrials mallorquins paguen la llet a 53 pessetes, mentre que a la Península es paga a 80. Aquesta mesa pretén fer minvar, a través del diàleg i del consens, aquest greuge comparatiu.

Actualment, tan sols queden quatre empreses a Mallorca que es dediquen a la transformació agroalimentària de la llet. Són Agama, Piris, Grimalt i Prilac.

Pel que fa a les explotacions ramaderes de vaques, el panorama no és gaire més esperençador. De les tres-centes vaqueries que hi havia fa quinze anys, ara just en queden una seixantena. La majoria es troben a l'eix que va del prat de Sant Jordi a Manacor, passant per Campos i Felanitx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.