nubes dispersas
  • Màx: 12.06°
  • Mín: 7.77°
12°

L'OCB exigeix avui a Madrid el compliment dels drets lingüístics

Presenten un dossier d'agressions a la Secretaria d'Estat de Seguretat

El portaveu de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí, visitarà avui la Secretaria d'Estat de Seguretat a Madrid per exigir el compliment dels drets lingüístics per part dels membres dels cossos i les forces de seguretat de l'Estat a les Balears i arreu dels territoris de parla catalana.

Martí entregarà un dossier informatiu sobre les presumptes agressions ocorregudes a Balears durant el darrer any a Moisés González, alt funcionari d'aquest organisme dependent del Ministeri d'Interior.

Aquesta visita és fruit de la conversa que l'OCB mantingué amb el delegat del Govern central a les Illes Balears, Ramon Socias, arran del cas Saïda. Llavors, el president de l'entitat, Jaume Mateu, sol·licità una reunió amb el director general de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida.

«La cosa ideal hauria estat que el mateix Mesquida â"explicà Martíâ" rebés l'OCB. Així i tot, però, volem obtenir garanties per part de la Secretaria d'Estat de Seguretat que asseguri el compliment dels drets lingüístics de tots aquells residents a les Balears que desitgin fer-se entendre en català a qualsevol quarter de la Guàrdia Civil o comissaria de la Policia Nacional».

Tanmateix, Martí sol·licitarà que Joan Mesquida rebi properament una delegació de la Federació Llull, organisme que aplega les diferents entitats que treballen a favor de la llengua i cultura pròpies arreu del territori. Es tracta de l'OCB a les Illes Balears, d'Acció Cultural del País Valencià i d'Òmnium Cultural.

«La vulneració dels drets lingüístics és una pràctica comuna en tots els territoris de parla catalana. Per aquest motiu cal que facem un front comú i reivindiquem de manera conjunta un compromís per part de l'Administració central per reclamar una sèrie de mesures que incentivin l'aprenentatge del català entre les forces de seguretat», assegurà Martí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.