algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Puntiró resort: pilotades amb pudor de fems

Un abocador incontrolat i un camp de golf comparteixen espai en aquest lloc del municipi de Palma

La finca de Puntiró, al municipi de Palma, és per ventura la possessió que més bé retrata el moment actual de Mallorca.
Si un accedeix a la ciutat per la carretera de Sineu, en ésser al quilòmetre 9'8 que es giri a banda i banda de la via i comprovorà com de contradictori és el «creixement econòmic» que tant la dreta com l'esquerra no s'han cansat de predicar durant anys.

A una part, un camp de golf just acabat de fa poc. Amb redols on la gespa encara no ha tingut temps de créixer. Entre la verdor s'hi veu un gran embassament artificial amb expressors que tothora esquiten la gespa.

A l'altra part, el conductor observarà una tanca convertida en un abocador incontrolat i, per tant, il·legal. El xofer no importa que passi gens de pena. Aquesta operació visual no comporta cap risc per la conducció. Basta girar una misèria els ulls sense, que sigui necessari apartar-los de la via.

Les tones de brutícia acumulada han envaït literalment la carretera i, pel que fa al camp de golf, molt aventurat serà aquell que una pilota no li entri pel finestró del vehicle.

Així doncs, Puntiró ha esdevingut la cara i la creu d'una mateixa moneda. I el pitjor és que fa mal de destriar quina cosa és la cara, i quina cosa és la creu.

Fa quasi un decenni que aquest abocador creix al marge de la legalitat. De moment, la Conselleria de Medi Ambient ha obert un expedient informatiu encara que, de moment, no ha emprès cap acció per restituir l'estat originari del sòl rústic.

Els habitants de la zona asseguren que fa més de deu anys que aquest problema s'originà. Al principi, els infractors s'endinsaven a la finca i deixaven els residus d'obres semicamuflats per davall els garrovers i ametllers. Ara la cosa és tan evident que aquell que es vulgui desfer d'un somier o d'un matalàs, basta que s'aturi vorera de la carretera i l'amolli allà mateix.

El problema més gran és que en dues quarterades de terreny s'hi acumulen una gran quantitat de residus altament contaminants, com són bateries de vehicles, bombones de butà, pots de pintura, fils elèctrics, etc.

Tot el lloc, a més, desprèn molt mala olor. Hi ha qui diu que molts palmesans hi llancen els cadàvers de les seves pobres mascotes. Ben segur que moltes bosses de fems amaguen els cossos de cans i moixos urbans. Almenys, la pudor els delata.

I mentrestant, aquells alemanys en calçons curts, peguen pilotades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.