algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

El Consell promocionarà la ruta de Pedra en Sec en fires turístiques

Es restauraran les cases de la Trapa que seran convertides en un refugi

El Consell de Mallorca promocionarà la ruta de Pedra en Sec en les principals fires turístiques espanyoles i internacionals. És un dels objectius que s'ha marcat Catalina Julve, nova consellera de Medi Ambient en l'Organisme insular.La ruta de Pedra en Sec, l'itinerari que transcorre d'Andratx a Pollença a través d'antics camins i refugis, està executada en un 92 per cent, de tal manera que, segons el parer de Julve, «ha arribat el moment de donar-lo a conèixer. Es tracta d'un tipus de turisme que pot ser un complement al de sol i platja».En col·laboració amb la Conselleria de Turisme, es presentaran guies de la ruta en les principals fires turístiques, tant les espanyoles com les internacionals.

«La ruta de la Serra de Tramuntana té un gran interès patrimonial i artístic, i cal fomentar-la tant entre els mateixos mallorquins com si fos com un reclam turístic», explica la consellera de Medi Ambient.Una de les obres més importants que queden per fer en aquest itinerari és la restauració de les cases de la Trapa perquè siguin convertides en refugi, un projecte que ha estat paralitzat durant més de tres anys. Les obres s'executaran en els tres pròxims anys i tindran un cost d'1'5 milions d'euros«El projecte», va remarcar Catalina Julve, «és complicadíssim, sobretot perquè són necessaris mitjans aeris per desplaçar el material fins allà». Amb la intenció d'agilitar l'obra, la consellera ha anunciat que en l'execució de les obres intervindran tant empreses privades com del Consell. Fins ara, només hi havien intervingut les brigades de l'Organisme insular.

De moment, el Consell no té intenció de comprar cap finca per a ús públic. Tanmateix, Catalina Julve opina que el Consell té molt per aportar a l'hora d'adquirir finques, tant per part del Govern com per part del Ministeri de Medi Ambient. «Estam d'acord en tot el que suposi afegir al patrimoni finques que es puguin preservar de la febre constructora», assenyala Catalina Julve. «S'ha obert una etapa de col·laboració entre organismes», conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.