algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Armengol avisa que ara a la meitat de Son Espases no es pot construir

El Govern diu que només es va comprometre a estudiar alternatives

La presidenta del Consell de Mallorca, la socialista Francina Armengol, deixà ahir clar que, ara per ara, no es pot construir a la meitat de la finca de Son Espases, on el Departament insular de Patrimoni aturà cautelarment les obres de construcció de l'hospital de referència que afectaven a 104.000 metres quadrats dels 217.000 metres del solar fins que se certifiqui que no hi ha restes arqueològies que puguin quedar malmeses.

Armengol reiterà que el Consell té «sospites importants» que hi ha restes patrimonials a la zona que s'han de protegir i l'«obligació» del Consell és protegir-les, però és el Govern qui ha de decidir on s'ha d'ubicar el nou hospital. La presidenta feia aquestes manifestacions després que s'hagi conegut que el Govern s'estaria plantejant seriosament mantenir la construcció de l'hospital de referència a Son Espases en lloc de canviar la ubicació del centre.

No fou l'única que ahir valorà la qüestió. La portaveu del Govern, Margarita Nájera, aprofità per recalcar que el compromís del Govern i el del programa electoral del PSIB no era el de canviar de lloc l'hospital sinó el de paralitzar cautelarment les obres de construcció de l'hospital per estudiar quina era la millor opció per al futur centre sanitari. Nájera oblidà que tant dirigents del seu partit com del Bloc es comprometeren públicament abans de les eleccions a canviar la ubicació de l'hospital de referència.

La portaveu recalcà que el Govern no està incomplint cap dels seus compromisos i acusà el PP de «dir mentides» quan l'acusa d'això. Immediatament va criticar els «nyarros» dels populars i el «moviment especulatiu» que envoltà la decisió de l'anterior Executiu de Jaume Matas de descartar el projecte de Son Dureta i optar per Son Espases. «Qualque dia hauran d'explicar qui volien beneficiar», afirmà.

Segons Nájera, els populars no només trencaren el consens sinó que demostraren la seva «irresponsabilitat», retardant la construcció de l'hospital quatre anys i provocant nombroses demandes judicials.La també consellera de Treball recalcà que la decisió «encara no està presa» i serà «consensuada» entre tot l'Executiu abans del sis d'octubre.La nova presidenta del PP, Rosa Estaràs, recordà ahir que des del primer moment ha donat suport al Govern per continuar les obres de Son Espases. Estaràs advertí que aquesta «és una decisió d'Estat que s'ha de prendre amb el cor i el cap».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.