algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

La carretera de Consolació s'esfondrà per l'activitat de la gravera sa Creu

La Sala n'ha decretat la paralització i la clausura, a més de la restauració de la via

73602
L'activitat d'extracció de la gravera fou la causant de l'esfondrament de la carretera del puig de Consolació de Santanyí.

Els informes tècnics sol·licitats per l'Ajuntament de Santanyí per investigar les possibles causes de l'esfondrament de la carretera del puig de Consolació, que va tenir lloc el passat dia 24 d'agost, revelen que l'activitat d'extracció duta a terme per la gravera sa Creu motivà el despreniment. El propietari de la gravera és el regidor d'UM a l'oposició, Gabriel Vidal.El decret de batlia resolt ahir pel batle, Miquel Vidal, ordena la paralització i clausura immediata de la gravera perquè es troba en «situació clandestina, per manca de llicència municipal i de funcionament».

El batle també fa constar que dia 28 d'agost de 2007, a les 12 hores, la Secció de Seguretat Minera de la Direcció General d'Indústria, de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern balear, va declarar la paralització de les tasques mineres, «perquè són susceptibles de possibles despreniments que poden posar en perill la seguretat».

Aquesta paralització administrativa únicament s'aixecarà quan el titular sigui autoritzat, verificant que el talús torna a ser estable. El promotor tenia fins dia 4 de setembre per presentar els documents necessaris per acreditar la legalitat de la gravera. Una representació de l'empresa va presentar un escrit d'al·legacions. No obstant això, segons el decret de batlia, «en cap moment no s'acredita la possessió del permís d'instal·lació de l'activitat, ni tampoc, en conseqüència, de la llicència d'obertura i funcionament de l'esmentada activitat d'extracció, de manera que s'ha arribat al punt de fer passar per llicència municipal la còpia d'un informe municipal de data de 6 d'octubre de 1975, quan el seu contingut és simplement l'informe municipal favorable per a la Delegació Provincial d'Indústria de Balears».

El decret de batlia ha estat notificat al cap de la Policia Local de Santanyí, perquè efectuï un «estricte seguiment de la paralització i clausura de l'activitat» amb multes d'entre 6.001 a 60.000 euros per desobediència. A més, la Sala ha instat Gesa a tallar el subministrament elèctric en 48 hores, amb la possibilitat d'interposar un recurs davant la Sala o als jutjats contenciosos de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.