algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Els veïns de Crist Rei provaran la recollida orgànica a mitjan mes

Si l'experiència funciona s'estendrà aquest servei a tota la ciutat

Un equip d'educadors ambientals de l'àrea de Serveis de l'Ajuntament d'Inca recorre des d'ahir els principals carrers de la barriada de Crist Rei, per informar els veïns sobre la posada en marxa del nou servei de recollida selectiva de matèria orgànica, que entrarà en funcionament el pròxim 17 de setembre.

La barriada de Crist Rei servirà de prova abans de decidir si s'estén aquest servei a la resta de la ciutat, i és que segons van explicar ahir el tinent de batle, Rafel Torres, i la regidora de Serveis, Rosa Maria Tarragó, si un 10 per cent de les escombraries que es llancin al contenidor marró no corresponen a rebuigs orgànics, el contingut de l'esmentat contenidor no podrà ser enviat a la planta de compostatge, sinó que anirà a parar a la incineradora al costat de la resta de les escombraries i tot el procés no haurà servit per res.

Per aquest motiu, l'Ajuntament farà un seguiment exhaustiu del reciclatge de matèria orgànica a la barriada de Crist Rei, abans de projectar la iniciativa pertot.

De moment, els veïns de la barriada ja estan rebent de mans dels educadors mediambientals informació detallada sobre com classificar les seves escombraries. Els educadors reparteixen poals marrons d'escombraries i bosses especials per al reciclatge de rebuigs orgànics, bosses de material biodegradable que inicialment facilita l'Ajuntament, i que després es prodran adquirir als comerços de la barriada al preu subvencionat d'1 euro el paquet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.