cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

La reivindicada via de cintura de Portopetro s'acabarà enguany

La ronda unirà Cala d'Or, Cala Mondragó i Cala Barca Trencada

La via de cintura que unirà els nuclis de Cala Mondragó i Cala d'Or estarà enllestida a final d'any, segons explicà ahir el batle de Santanyí, Miquel Vidal, a aquest diari. Aquesta ronda es construeix per tal de descongestionar el trànsit de la primera línia de Portopetro, per la qual passen contínuament vehicles i provoquen embossos i molèsties als veïns i comerciants, que fa anys que es queixen d'aquest excés de vehicles. Els problemes que provoca el trànsit a la primera línia per als seus establiments són molts, segons expliquen, ja que en aquesta zona hi ha restaurants amb terrassa i aquesta circulació tan densa arriba a molestar els clients que hi seuen, per mor del renou i de la contaminació que provoquen. Per aquest motiu, la construcció d'aquesta via de cintura ha estat una reivindicació dels veïns i comerciants, que finalment veuran acomplerta a finals d'enguany. Fins ara, les obres començades són les d'una de les dues rotondes que formaran la via de cintura. La construcció d'aquesta via de cintura suposarà la desviació del trànsit rodat d'aquesta zona costanera i agilitarà així la circulació. Segons ha explicat Miquel Vidal: «A la primera línia de Portopetro hi ha molts de negocis i els problemes circulatoris els són molt negatius. L'objectiu és agilitar el trànsit i facilitar el pas cap a Mondragó i Cala Barca Trencada, que són llocs molt visitats diàriament i sobretot durant la temporada turística».

Aquesta rotonda, però, és la primera fase de la via de cintura, ja que pròximament s'iniciaran les obres de la segona rotonda, que arribarà fins al nucli de Cala d'Or.

El pressupost total que es destina a aquest projecte, que fou aprovat l'any 2006, és de 1.198.689 euros i, en un principi, tenia un termini d'execució previst de sis mesos. Així mateix, la longitud de la nova via serà de 71.870 metres i comptarà amb una calçada de 7 metres i una voravia d'1 metre i mig. Segons el projecte, les rotondes s'enjardinaran amb plantes que siguin espècies autòctones. Alhora, es pretén completar l'embelliment amb un element escultòric singular a cada una.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.