nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Estaràs demana unitat al PP per fer oposició i centrar-se en les generals

La coordinadora evita el debat intern sobre la successió i diu que la seva figura no es discuteix

La coordinadora del PP balear, Rosa Estaràs, demanà ahir unitat al seu partit per centrar-se en la tasca d'oposició que li correspon a l'inici d'aquest curs polític i a les eleccions generals que se celebraran, com a molt tard, el mes de març de l'any que ve. Després de la reunió mantinguda ahir pel comitè de direcció dels populars i els seus representants en els deu municipis més importants de les Illes, l'anomenat G-10, Estaràs insistí a evitar el debat intern que existeix sobre la successió de Jaume Matas i digué que no hi ha cap altra alternativa que esperar al congrés regional que no se celebrarà fins a la tardor del 2008.

«Hi ha un suport unànime a l'estructura aprovada per la junta directiva i no hi ha discussió», digué Estaràs sobre la direcció encarnada en la seva mateixa figura de coordinadora i la del secretari general, José María Rodríguez, que durant el mes d'agost ha estat criticada pel portaveu del partit, Miquel Ramis, qui demanà a més un avanç de la data del congrés regional per escollir el successor de Jaume Matas. Tot i ser una posició compartida per alguns dirigents, cap 'baró' popular ha donat suport públic a Ramis i sí han tancat files entorn a la coordinadora.

Com a reacció a aquestes crítiques, Estaràs anuncià una Convenció del PP balear per l'octubre. Ahir avançà que se celebrarà a finals d'octubre o a principis de novembre, però només se centraran a preparar la campanya a Balears per a les eleccions generals i a valorar de manera crítica la tasca del nou Govern, i en cap moment es permetrà debatre el lideratge dins el partit.

Dins aquests dos eixos en què vol centrar-se el PP durant aquests mesos, el seu comitè de direcció aprovà ahir nomenar a l'exonsellera de Salut i Consum, Aina Castillo, com a coordinadora del programa i de la campanya dels populars a Balears per a les eleccions generals. El PP també presentà ahir l'anomenada «Alternativa Popular» una mena d'estructura de 'Govern a l'ombra' per fer oposició en el Parlament i amb un gran nombre d'exconsellers de l'Exectiu anterior de Jaume Matas. Als càrrecs ja coneguts d'Estaràs com a presidenta del grup i portaveu, i Flaquer d'adjunt, hi estaran Mabel Cabrer (Ordenació del Territori), Ana Castillo (Assumptes Socials), José María Rodríguez (Assumptes Institucionals), Francesc Fiol (Educació), Assumpta Vinent (Turisme), Josep Joan Cardona (Economia), Joan Huguet (Reglament), Encarnación Pastor (Drets Humans), Antoni Pastor (IB3), Santiago Tadeo (Hisenda), Carmen Feliu (Salut). Antoni Serra serà el coordinador del grup parlamentari popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.