cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

«L'escolarització a Pere Garau és penosa i la sanitat està molt pitjor»

Els veïns demanen que Cort inclogui les seves demandes al projecte de rehabilitació del barri

«El tema de l'escolarització a Pere Garau és penós i l'atenció primària està pitjor». Així ho explica la presidenta de l'associació de veïns Garau-Columnes Temps d'Oci, Catalina Aguiló, que comparteix el parer de molts veïns que es pregunten amb «impotència» com és possible que els seus fills i néts, nascuts a la barriada, s'hagin de matricular lluny d'on viuen per falta de places.

Tenen el mateix problema quan han de demanar hora a la Seguretat Social del seu centre d'atenció primària. «Fa cinc anys anys podíem anar al metge d'un dia per l'altre, però ara l'ambulatori de la zona tarda una mitjana d'entre set i deu dies perquè una persona sigui atesa; és massa temps», assegura Aguiló. Aquestes són només algunes de les demandes «prioritàries» de la gent que viu a Pere Garau.

I és que, després d'haver assistit a la reunió convocada per l'actual Consistori per presentar el gran pla de rehabilitació integral al barri, el passat 11 d'agost, els veïns s'han posat a fer feina sobre les prioritats socials que necessita aquest nucli de Palma. És per això que la mesa d'entitats, formada per totes les agrupacions culturals i cíviques del barri, entre les quals hi ha Temps d'oci i l'associació cultural de Pere Garau, amb Jaume Gelabert al capdavant, ha remès a l'Ajuntament una sèrie de propostes perquè les incloguin en aquest projecte de rehabilitació integral. Es tracta d'actuacions molt concretes i indispensables des del seu punt de vista.

S'especifica, per exemple, la necessitat d'arranjar «decentment» les voravies i l'asfaltatge i tenir cura de la neteja dels carrers, en alguns punts dels quals s'acumula brutor durant dies. «Fins ara els carrers s'han estat apedaçant», expressa Gelabert. Aguiló afegeix també que és de primera necessitat una actuació «urgent» contra les plagues que, a l'estiu, els veïns pateixen d'escarabats i ratolins que provenen del clavegueram.

A banda d'això, Gelabert reclama un augment dels efectius policials, fet que, al seu parer, contribuiria a una sensació de seguretat entre els residents. Així mateix esmenta el tema de la falta d'aparcaments.

Una altra de les demandes és valorar la possibilitat de posar l'ORA en els carrers adjacents a Francisco Manuel de los Herreros, plaça de Garcia Orell i la plaça de Pere Garau en horari complet, fet que facilitaria aparcament als residents. «Al marge d'això, sabem que el principal problema del barri prové d'aquells sectors que no volen aprendre a conviure i a formar una societat intercultural», diu Aguiló. A Pere Garau cal encarrilar aquesta convivència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.