nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La Fiscalia imputa l'exbatle Caldentey i el zelador per una trama de falsificació

El fiscal Horrach veu indicis de delicte en el procés per fer funcionari Sebastià Escalas

100122
El zelador Escalas -a la imatge- i l'exbatle Caldentey hauran de donar explicacions.

La Fiscalia Anticorrupció ha imputat l'exbatle Antoni Caldentey (UM) i el zelador d'obres municipal Sebastià Escalas per una presumpta trama de falsificació de documents, en el procés de funcionarització d'Escalas l'any 2000.

El fiscal Horrach està investigant aquest cas, que ja avançà Diari de Balears el 27 d'agost de 2006, perquè la tramitació i l'adjudicació de la plaça de zelador a Sebastià Escales es podria haver fet de manera «irregular», i a més es disposa de diferents proves que ho demostren. Per això, Caldentey i Escalas estan citats el proper 5 d'octubre als Jutjats de Manacor.

Un fet que ho corrobora seria que el mateix Escalas, el 7 d'abril de 2006 i en declaració al jutge pel cas Ses Salines, digué que no sabia quin procediment s'havia seguit per aconseguir la seva plaça. Escalas va reconèixer que no féu cap examen i que «només formul denúncies per irregularitats urbanístiques si m'ho mana el batle o el regidor».

El zelador Escalas va començar a treballar per a l'Ajuntament l'any 1993, fent feina només mitja jornada. El 1994 ocupà una plaça de laboral com a encarregat d'obres a jornada completa. Els requisits per optar a la plaça foren ser arquitecte o arquitecte tècnic amb un any de dedicació o ser mestre d'obres. Escalas només va haver de menester alguns justificants de la Seguretat Social i una acta de l'IAE, però no hi presentà cap títol que justificàs que tenia cap estudi, tot i que era necessari el certificat d'estudis primaris.

Fa alguns mesos, agents de la Guàrdia Civil entraren al col·legi de ses Salines per certificar que Escalas presentà un certificat d'estudis primaris firmat pel director i el secretari del centre, però que en realitat es tractava només d'estudis d'escolarització, que no eren vàlids per concursar per la plaça.

El març de 2000, sent batle Antoni Caldentey (UM), amb pacte amb el PP, en sessió plenària es creà la plaça de zelador d'obres del grup D i la plaça de sergent de Policia. Als passadissos de l'Ajuntament, els empleats alertaren sobre com Escalas podia ser funcionari sense tenir estudis suficients.

Amb tot, però, fins en cinc publicacions al BOIB i al BOE, hi trobam irregularitats, com ara a una banda la plaça surt com a funcionari del grup D i a l'altra del grup D. Així, el desembre de 2000, Caldentey aprova la plaça de zelador municipal del grup E i un any més tard, Escalas sortia com a funcionari del grup D a la plantilla municipal de 2001.

Aquest canvi de categoria reportà un augment de 10.000 euros més anuals al zelador Sebastià Escalas. També anà bé per obtenir bonificacions del 85 per cent en despeses mèdiques. Poc després, ja presentà una factura per valor de 830 euros per unes ulleres noves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.