algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Cort ordena desallotjar les 14 famílies que malviuen en un edifici de Llevant

L'actuació en aquest bloc del carrer Brotad núm. 6, on hi ha 27 menors, acabarà en un mes

Han hagut de passar 15 anys perquè un Consistori de Palma decidís posar mà a la situació «sagnant» en què malviuen devers 55 persones a l'interior de l'edifici del carrer de Brotad número 6 del polígon de Llevant, entre les quals es troben 27 menors. La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament, comunicà ahir que aquest mes d'agost ha impulsat l'aprovació d'un decret â"que ja està signatâ" per procedir a desallotjar aquestes persones de l'interior d'aquest edifici i, alhora, tapiar-ne de seguida tots els accesos. Un edifici sense condicions mínimes de seguretat ni d'higiene, sense instal·lacions d'aigua ni d'electricitat, envoltat de muntanyes de fems i de rates. Aquests infrahabitatges han estat, durant anys, el sostre de 14 famílies, ciutadanes també, de Palma. «Una decisió que tenim la intenció de dur fins a les darreres conseqüències», manifesta el responsable de l'àrea i tinent de batle, Eberhard Grosske. «La presència de menors en aquest bloc atorga a aquesta situació un caràcter il·legal i socialment intolerable», expressà. La desició política ja s'ha pres.

La tasca de reallotjament de les persones afectades estarà en mans dels serveis socials. «En cada cas s'aplicarà un protocol d'actuació concret, segons les diverses situacions individuals i familiars que els serveis socials hi detectin», manifestà el mateix regidor. Així, en els propers tres dies, aproximadament, les famílies rebran la notificació. A partir d'aquí tindran deu dies més per abandonar aquest bloc ruïnós de manera voluntària. En el cas, però, que s'hagi de procedir al «desallotjament forçat», no serà fins d'aquí a un mes que es donarà per conclosa l'actuació.

Des que hi començaren les primeres ocupacions, fa devers 15 anys, aquest edifici s'ha convertit en un dels casos més «intolerables» d'infrahabitatges a Palma. El cas del carrer de Brotad ha estat objecte de reiterades denúncies polítiques, fins al punt que en el passat mandat del PP, l'oposició dugué aquest cas davant la Fiscalia de Menors. El 1995, la Gerència d'Urbanisme ordenà la neteja d'aquest immoble i tapiar-ne els accesos. L'any 2000 s'aprovà un decret de desallotjament que no s'executà mai, tot i els informes tècnics que advertien de la manca d'habitabilitat de l'edifici. Abans de les eleccions, patí un incendi per l'acumulació de fems inflamable que hi havia, i que hi propicia la proliferació de rates.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.