algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Els Pro Camins denuncien una urbanització encoberta a Llodrà

A la serra s'hi alcen dues edificacions i s'hi obrin camins «il·legals»

La Plataforma Pro Camins Públics ha denunciat que a l'altre costat del puig de sa Roca, a la banda de la serra de Llodrà, s'hi està fent «una urbanització encoberta». Aquesta zona és rústica i ara es necessiten dues quarterades per construir, però adverteixen que «s'estan parcel·lant, es desforesta, s'hi obren pistes forestals i camades il·legals amb l'excusa de poder-hi construir xalets».

Per això, la plataforma ha lliurat una instància a l'Ajuntament de Manacor perquè se'ls faciliti els permisos d'obra relatius a un camí i els de les dues construccions que es duen a terme a la Serra de Llodrà, amb els pertinents informes d'impacte ambiental. Des de l'entitat, diuen, «estam avesats que no ens contestin res de res».

Tal com es veu a la imatge, ja hi ha dues construccions en marxa a la Serra de Llodrà. Per a la construcció d'una d'aquestes edificacions, s'obrí un camí il·legal i rebé una denúncia i un posterior precintament per part de l'Ajuntament de Manacor.

Un dels punts negres de tot aquest tema és que la Plataforma Pro Camins Públics diu que, amb el pendent de la serra de Llodrà, «falta saber si el Pla Territorial de Mallorca ho permet».

Amb tot, allò que crida més l'atenció és que aquestes construccions es duen a terme sense que hi hagi camins aparents per poder-hi transportar el material, un fet en relació al qual des de la Plataforma han manifestat, amb ironia, que «ho deuen dur amb helicòpter».

Per altra banda, el PSOE ja denuncià aquests fets fa un any i mig i el GOB ja demanà la suspensió de llicència a la serra de Llodrà i de s'Ermita, el Cor de Jesús i de sa Vall, ja que constitueix un dels espais naturals més rellevants del terme municipal de Manacor.

Segons els ecologistes, «dissortadament i incomprensiblement, aquest espai natural no no té la protecció adequada, ni a les NS ni a la LEN, a fi de conservar els seus valors ecològics i paisatgístics».

Així, també denunciaren que «als darrers anys s'ha produït un procés de proliferació de noves construccions, a més de l'obertura de nous camins, línies elèctriques, tales d'arbres, moviments de terra, etc. a la serra de Llodrà, que estan provocant la degradació d'aquesta zona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.