algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La vila se suma a la moda de les obres per a vianants del nucli antic

A l'octubre començarà la pavimentació dels voltants de l'església

El proper mes d'octubre començaran les obres per tancar al trànsit els carrers Constitució i Escola, a Santa Margalida. Es tracta de la primera obra per a vianants que s'executarà a la vila i pretén dinamitzar i embellir la zona més cèntrica, concretament els voltants de l'església parroquial.

L'actuació està cofinançada per l'Ajuntament i el Consell de Mallorca, gràcies a una subvenció del Pla d'Obres i Serveis obtinguda durant la legislatura passada. El projecte d'adequació de l'entorn de l'església té un pressupost de 600 mil euros i inclou també la recuperació de l'escala posterior de l'església i la pavimentació de dos petits trams d'altres carrers adjacents.

L'Ajuntament va presentar el projecte al Pla d'Obres i Serveis 2007 sense gaire esperança d'obtenir finançament, perquè ja estava embarcat en una subvenció plurianual del Pla d'Obres i Serveis amb la qual es va finançar la substitució de la xarxa de sanejament de Can Picafort.

Així, l'obtenció de fons ha estat finalment una sorpresa i permetrà, d'aquí a nou mesos, dinamitzar el centre de la localitat.
El batle de Santa Margalida, Martí Torres, va explicar ahir que serà una mitja adaptació dels carrers per a vianants, ja que s'estudiarà la fórmula perquè els veïns puguin accedir a les seves cotxeres. «S'instal·larà un tipus de paviment molt similar (si no el mateix) al que es va instal·lar a la plaça de l'església i després veurem com es limita i regula la circulació de vehicles», digué Torres.

Les obres es realitzaran de manera progressiva, tal com s'ha fet en altres municipis veïns on primer es pavimentà i després se cercà una solució per al trànsit.

L'Ajuntament aprovà el projecte de l'obra i les condicions de contractació per dur-la a terme. Si es compleixen els terminis previstos per l'Ajuntament, la pavimentació començarà el pròxim octubre i durarà aproximadament set mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.