algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Parlament balear tindrà sis mesos per fer realitat l'Agència Tributària

L'Estatut especifica aquest termini per a la seva creació mitjançant una llei

93856
Els diputats de la nova Cambra tindran una important tasca legislativa a partir del mes de setembre.

Els 59 diputats del nou Parlament balear començaran el proper 15 de setembre, just d'aquí a un mes, un període de sessions a la Cambra que els suposarà una important tasca legislativa. Això serà així principalment per la necessitat de modificar lleis i enllestir-ne de noves a partir del que estableix el nou Estatut d'Autonomia. Entre aquests projectes legislatius hi ha el que regularà la creació i el funcionament de l'Agència Tributària de les Illes Balears. Una disposició transitòria inclosa en la reforma del text va establir que s'haurà d'aprovar en el Parlament en el termini d'un any a partir de l'entrada en vigor del nou Estatut, és a dir, el proper 1 de març.

Els diferents grups n'hauran d'accelerar la tramitació a la Cambra, tenint en compte que l'activitat parlamentari no començarà fins d'aquí a un mes i que, coincidint amb les vacances de Nadal, les sessions se suspenen durant gairebé un mes i mig. La comissió d'Hisenda i Pressuposts, que com la resta encara està pendent de constituir-se en el nou Parlament, serà l'encarregada de treballar en la tramitació d'aquesta llei.

L'Estatut vigent preveu que la nova Agència Tributària de les Illes Balears s'encarregui de la gestió, la recaptació, la liquidació i la inspecció dels tributs propis de la Comunitat Autònoma, com també, per delegació de l'Estat, dels tributs estatals cedits totalment. A més podrà fer el mateix amb la resta d'imposts de l'Estat a partir de convenis de col·laboració o delegació especial de l'Administració Tributària de l'Estat. Segons el que estableix l'Estatut, ambdues administracions, la central i l'autonòmica, establiran els mecanismes necessaris que permetin la presentació i la recepció a les respectives oficines de declaracions i altre tipus de documentació tributària.

D'aquesta manera, es considera que es facilitarà el compliment de les obligacions tributàries dels contribuents de les Illes. A banda d'això i amb la mateixa intenció, l'Agència Tributària balear podrà exercir la recaptació i la liquidació dels recursos de titularitat d'altres administracions públiques que així l'hi hagin delegat per llei o conveni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.