algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

El Consell mantindrà la bandera com a protagonista de la Diada d'enguany

El 12 de Setembre es reforçarà l'èxit de l'any passat però no n'hi haurà un lliurament massiu

65258
L''any passat milers de banderes es penjaren en els balcons d'arreu de l'Illa.

El proper 12 de Setembre, jornada de celebració de la Diada de Mallorca, els balcons de l'Illa es tornaran a omplir de banderes en una demostració de sentiment de mallorquinitat. La iniciativa posada en marxa l'any passat pel Consell de Mallorca per commemorar el desè aniversari de la Diada amb la campanya «La bandera, al balcó!» es mantindrà després de l'èxit assolit entre la ciutadania. Així, els nous responsables de la institució insular no volen que quedi aïllat en la història un acte de celebració que significà que durant dies, no només la jornada en qüestió, milers de senyeres penjassin durant dies arreu de Mallorca, fet que es convertí, sense dubte, en l'acció més popular i simbòlica de totes les programades. I enguany, la bandera tornarà a ser la protagonista. El Consell de Mallorca animarà els ciutadans i les institucions que tornin a penjar l'ensenya de l'Illa en els seus balcons per celebrar la Diada, encara que aquesta vegada no n'hi haurà un lliurament massiu. L'any passat la institució insular va repartir prop de 110.000 banderes de Mallorca, moltes de les quals a través dels mitjans de comunicació, com Diari de Balears.

El director insular de Relacions Institucionals del Consell de Mallorca, Pere Fullana, aquests dies està perfilant el programa d'actes amb motiu de la Diada del 12 de Setembre. Fullana treballa a partir d'un contingut que ja havia estat establert amb anterioritat i amb les restriccions pressupostàries amb les quals han començat a treballar tots els nous departaments de la institució. S'ha de recordar que l'acord de governabilitat signat entre les forces de centreesquerra estableix que les institucions mantindran i impulsaran els valors de les celebracions amb motiu de les diades del 12 de Setembre i del 31 de Desembre.

Un dels objectius que s'ha proposat Fullana és que en els actes de la Diada de Mallorca hi hagi un important component de divulgació històrica. Així, el responsable insular de Relacions Institucionals ja ha reunit un grup del col·legues historiadors per treballar en aquest sentit. La intenció és programar conferències i xerrades sobre el sentit històric de la celebració, que s'organitzaran en diferents localitats. Respecte a la bandera, el Consell de Mallorca decidí convertir-la en protagonista de la Diada amb motiu del seu desè aniversari. Aleshores explicaren que una de les primeres dades que hi ha sobre l'actual senyera com a símbol de Mallorca és el privilegi que Jaume I concedí el 1269 a la Universitat de la Ciutat de Mallorca d'usar un segell propi en el qual apereixen les quatre barres i el castell de l'Almudaina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.