nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El Govern augmenta 4'5 milions d'euros el pressupost de l'Institut

Les obres no podran licitar-se abans del proper mes d'octubre

La Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears habilitarà una partida d'un milió dos-cents mil euros per completar el pressupost del nou institut d'Ensenyament Secundari d'Alcúdia, que costarà així 4'5 milions d'euros. S'incorporaran un altre cop al projecte les retallades que va fer l'anterior executiu i que implicaven, entre d'altres, la supressió de l'aire condicionat i del recobriment de pedres de la façana.

«Fins aquí tot va bé; la mala notícia és que cal obrir un nou procediment i serà totalment impossible adjudicar l'obra el setembre», informà ahir el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, que avançà que les obres no s'adjudicaran abans del mes d'octubre, ja que el seu termini d'execució és de dotze mesos i serà gairebé impossible que el centre pugui obrir el setembre de 2008, tal com es preveia inicialment «tret que l'empresa adjudicatària ofereixi una reducció del termini d'execució i compleixi després aquell nou termini», va afegir.

L'Ajuntament d'Alcúdia tramitarà tot el procediment per via d'urgència com ja ho féu anteriorment per accelerar al màxim la contractació de l'obra, atesa la necessitat urgent de comptar amb un nou institut de secundària que descongestioni l'existent.

A la cita amb el nou director general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació, Miquel Martorell, hi van acudir ahir el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer; la tinent de batle, Melchora Gómez, i els representants de la plataforma d'Ampa d'Alcúdia, constituïda fa poc més d'un any per exigir una solució a la manca de places escolars en el municipi.

El compromís econòmic del nou executiu balear arriba un mes després que els anteriors responsables de la Conselleria anunciassin una retallada en el projecte de l'institut en suprimir elements que n'encarien la construcció. El concurs per adjudicar les obres havia quedat desert, després que l'únic licitant hi renunciàs, en entendre que el pressupost de l'obra no s'ajustava als costos reals del projecte.

Govern i Ajuntament firmaran ara un nou conveni de col·laboració per a la construcció del nou institut del Port d'Alcúdia, que sortirà a concurs públic per 4'5 milions d'euros. L'Ajuntament tornarà a ser l'encarregat de licitar l'obra, que finança íntegrament el Govern de les Illes Balears.

Es manté el mateix termini d'execució previst la primera vegada, de dotze mesos des de l'inici de les obres. Perquè no torni a haver-hi problemes, l'Ajuntament vol, a més, negociar ja una ampliació del centre i la construcció d'un nou col·legi al Port d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.