nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La IX edició de la Festa Panxa-roja arreplegà una multitud de joves

Els «quintos» varen fer el seu tradicional relleu generacional

GLÒRIA JULIÀ. Campos.
Divendres Campos estava de festa, ja que se celebrava la novena edició de la tradicional Panxa-roja, on els joves que compleixen la majoria d'edat surten al carrer per divertir-se i superar un seguit de proves que els preparen els «quintos» de la passada edició.

Enguany, la festa va començar amb una cercavila que inclogué els caparrots i els xeremiers de Campos. Seguidament tots els «quintos» s'arreplegaren davant l'Ajuntament per començar la bauxa d'una nit que seria molt llarga.

A les 21 hores tingué lloc el sopar de tombet a la fresca, en el qual participaren molts de veïns del municipi. A partir de les 22.30 hores la màgia s'apoderà del centre de Campos, amb un espectacle de ballet i d'acrobàcies amenitzat pel Mago Félix.

La part més divertida de la nit la va interpretar Madò Pereta, amb un xou que va fer que tot el poble compartís amb ella els seus acudits amb fortes rialles.

Finalment, a partir de mitjanit, els carrers del municipi varen ser presos pels més joves, que un any més superaren les tradicionals proves del pal ensabonat i de la corda, organitzades pels «quintos».

En la prova de la corda, on els «quintos» de l'any passat competeixen amb els més joves, guanyaren una edició més els més joves. També jugaren al joc del pal ensabonat, que consisteix a agafar un mocador de la punta d'un pal que els «quintos» de l'any passat ensabonen per dificultar la tasca als «quintos» novells.

Una cercavila i la batukada Terra Roja ompliren la vila de festa i de focs d'artifici, amb un espectacle que tingué com a protagonista un gran drac.

La gresca s'allargà fins a la matinada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.