nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Un Decret de 1981 cedia el domini públic del Molinar al Consistori

El veïnat afectat demanarà la nul·litat de l'informe que tramita Costes

El Ministeri d'Hisenda, a través d'un Reial Decret publicat al Butlletí Oficial de l'Estat el 1981, cedia a l'Ajuntament de Palma, de manera gratuïta, el domini públic, de propietat estatal, situat a la primera línia de la mar de la zona del Molinar. Amb aquest document la Federació d'Entitats de Palma, Fepae conjuntament amb l'Associació de Veïns Es Born del Molinar, justifica que Cort serà un dels màxims afectats de la nova partió que està revisant Demarcació de Costes a la zona de primera línia del mar del Molinar per ser, precisament, un tram de propietat municipal, segons la informació que recull aquest BOE.

De fet, ahir, la presidenta de Fepae, Marisol Sarabia i el portaveu d'una de les entitats veïnals del Molinar, Miquel Obrador, no descartaren utilitzar aquesta «prova» per declarar la nul·litat de l'expedient que està tramitant Demarcació de Costes. Si més no així ho manifestaren després de la reunió que tingueren amb la portaveu de l'únic partit de l'oposició, Catalina Cirer, del PP, per demanar que el seu partit doni suport a l'informe tècnic que ha elaborat la federació amb una proposta «alternativa» al nou traçat de domini públic que està revisant Costes. A l'informe del veïnat s'hi adjunta l'esmentada disposició. «Aquest decret mostra que la zona del carrer de Vicari Son Fuster del Molinar és propietat de l'Ajuntament», reiterà Sarabia. Per tant, al seu parer, l'argument que utilitzà Cort referent al fet que complia informes preescriptius del Ministeri de Medi Ambient en el moment que suspengué les llicències de demolició i edificació al Molinar "pas previ a l'execució de la nova partió" ja no serveix. «L'Ajuntament ha de defensar la seva partió, ara no té excusa», recriminà Sarabia. Afegí que els ciutadans que resideixen en aquest lloc de Palma quedaran afectats perquè «se'ls confisca les seves propietats».

En la mateixa línia, Cirer defensà la postura del veïnat davant la necessitat que Costes configuri un nou traçat que preservi les terrasses dels residents. A la vegada demanà una implicació més activa del nou equip de govern en benefici dels ciutadans del Molinar.

Tot i així, la presidenta de la Federació, admeté que no tenia coneixement de la possible existència d'una disposició posterior al 1981. En el cas que fos així, el Reial Decret que traspassa les parcel·les del Molinar a propietat municipal quedaria anul·lat. «Abans d'emprendre cap acció més volem assegurar-nos que aquest BOE té validesa», reconegué Sarabia. Per això anuncià que després de verificar-lo té la intenció de reunir-se una altre cop amb la batlessa, Aina Calvo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.