muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

L'oposició demana que els veïns del port deixin de pagar l'aigua

UM presentà una moció que no s'aprovà per l'abstenció del PP

El líder d'UM, Antoni Peña, presentà al ple d'ahir i amb el suport de l'oposició una moció per tal que els veïns de Portocolom no paguin l'aigua a l'empresa subministradora, Edamsa, per la mala qualitat que té. L'empresa va reconèixer públicament fa algunes setmanes que l'aigua que subministra no és apta per al consum, fet del qual es va fer ressò aquest diari. A la sessió plenària, Antoni Peña va presentar-hi una moció en què demanà que «els veïns de Portocolom quedin exempts de pagar l'aigua o bé que es redueixi el preu fins que aquesta sigui potable i apta per al consum humà». A la moció també es demanava que «l'Ajuntament posi les mesures oportunes perquè l'empresa adjudicatària acceleri les obres perquè sigui cert que l'any que ve els veïns de Portocolom podran tenir aigua potable quan obrin l'aixeta».

Tot i això, els vots a favor dels 8 regidors de l'oposició i l'abstenció dels 9 regidors de l'equip de govern (PP) no varen ser suficients perquè s'aprovàs la moció presentada per UM. En el torn d'intervencions, Antoni Nadal (PSOE) va explicar que «el tema de l'aigua a Portocolom s'ha convertit en una qüestió molt important, ja que es juga amb la salut dels ciutadans. Hi hauria d'intervenir Consum per veure si el que cobra l'empresa s'ajusta al que dóna». Segons Nadal, la carta que ha enviat l'empresa als veïns «és molt dura» i afegí que «per això em costa creure que l'Ajuntament no n'hagi demanat explicacions a l'empresa. És hora que el Consistori posi fil a l'agulla quant a aquest tema». El portaveu socialista també comentà que «hem demanat una reunió amb els responsables dels departaments de Salut Pública i de Consum del Govern balear per parlar d'aquest tema tan important».

Per la seva part, el portaveu del Bloc, Nicolau Barceló, comentà que la moció presentada per UM «és una mesura valenta, per això li donarem suport». Barceló ja va exigir l'any 2003 que «l'aigua fos apta per al consum humà». La batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), explicà que «s'ha d'exigir a l'empresa que l'aigua sigui de qualitat. Però, abans d'aprovar la moció, primer s'hauria de mirar que el que es demana a la moció sigui legal. Primer s'hauria d'obrir un expedient sancionador a l'empresa i multar-la». Soler afegí: «Estic contenta que sigui UM qui ha presentat la moció, perquè el conseller de Medi Ambient del Govern és d'UM i li hauríem de demanar una reunió perquè ens expliqui com està el tema de la canalització de l'aigua dels nous pous que ha fet Edamsa a la carretera de Felanitx-Portocolom fins a la xarxa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.