cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Personalitats de tots els àmbits diuen «adéu» al pare de Mesquida

L'església estigué plena de gent que donà el condol a la família

Representants de la societat civil, política, militar i cultural de Mallorca i de la península es varen congregar ahir a la parròquia de la Mare de Déu de la Consolació de Porreres per acomiadar Joan Mesquida Obrador, pare del director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida Ferrando, que va morir divendres passat a 82 anys d'edat mentre es banyava a ses Covetes. La plaça de la localitat reservada íntegrament per a vehicles oficials, gent a l'exterior del temple que va quedar ple i un ampli desplegament policial durant tota la jornada evidenciaven que Mesquida, a part d'estar relacionat, era conegut i apreciat per personalitats de tots els àmbits i estaments socials i era també molt estimat a la seva localitat natal.

Una hora abans de l'inici del funeral, la meitat dels bancs de l'església estaven ja ocupats i el fluir de gent que volia mostrar la seva calor i donar el condol als familiars de Joan Mesquida, era constant. Mitja hora abans de l'inici de la celebració va arribar Aina Ferrando, la viuda, amb el seu fill Joan. Allà van ser rebuts pels altres fills de Mesquida, Antoni, gerent de l'Hospital de Manacor, i Bartomeu, jutge degà de Menorca, i per les nétes, nebodes i altres familiars.

Entre els assistents al funeral va destacar la presència del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i directius del seu gabinet. Del Govern balear va assistir-hi el seu president, Francesc Antich, i alguns consellers. Hi va ser també la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol; la del Parlament, Maria Antònia Munar, i el delegat del Govern, Ramon Socias.

Així mateix hi van assistir comandaments militars de les Forces Armades i alts càrrecs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Representants directius d'entitats bancàries de Mallorca i també de l'estament judicial de les Illes. De personalitats de diversos àmbits, destacà la presència del doctor Francisco M. Kovacs i Bartomeu Català, entre molts altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.