cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
18°

Desallotjat un avió a Palma per l'actitud «sospitosa» de dos viatgers

Els alemanys foren arrestats després de fer comentaris «inquietants»

Els comentaris i l'actitud «estranya» de dos passatgers d'un avió de la companyia Air Berlín van provocar dissabte un notable incident a l'aeroport de Son Sant Joan. El sobresalt va acabar amb la detenció de Faust M.A.J.K., de 37 anys d'edat, i Joseph A., de 41, dos ciutadans alemanys que ahir horabaixa quedaren en llibertat per ordre del jutge després d'haver declarat davant ell i d'haver passat una nit en la comandància de la Guàrdia Civil de Palma.

La veu d'alarma la va donar una passatgera del vol d'Air Berlín que es disposava a realitzar el trajecte Palma-Colònia, i que havia d'enlairar-se el passat dissabte a les 21.35 hores. Mentre esperava a la cua de facturació, la dona va observar el que va qualificar com «un comportament molt inusual i alarmant». Segons va explicar la dona, un dels passatgers es va dirigir a ella i al seu company sentimental i els va dir: «us desig una vida molt bonica. Jo ja he viscut molt, la meva vida ha estat llarga i la vostra també». Al cap de pocs minuts els dos homes, que duien un ordinador portàtil, van començar a manipular els seus telèfons mòbils, estenent la preocupació entre els passatgers. D'aquesta manera, una hostessa va donar avís al comandant, que davant de la situació d'alarma que s'havia creat a bord no va dubtar i va ordenar que es desallotjàs l'avió.

Una vegada de tornada a terra, el personal de l'aeroport es va veure obligat a treure l'equipatge de tots els passatgers de les bodegues. Posteriorment, totes les maletes hagueren de ser inspeccionades una per una, encara que no es va trobar res que pogués resultar sospitós. Tanmateix, els dos alemanys van quedar detinguts quan abandonaren l'avió.

Just després de la seva detenció, els dos protagonistes, van assegurar que no havia fet «res estrany», malgrat que van quedar detinguts imputats per un delicte d'amenaça. Aquest episodi va provocar que l'avió s'enlairàs cap el seu destí amb més de sis hores de retard de Son Sant Joan. Ahir mateix, alguns dels passatgers afectats manifestaren ja la seva intenció d'interposar una denunciar contra els dos homes detinguts. Els ciutadans alemanys van declarar davant del jutge de guàrdia que totes les acusacions contra ells eren falses, encara que van reconèixer que hi va haver un incident previ amb la dona que els denuncià, provocat perquè un d'ells va vessar un poc de cervesa sobre ella. Segons van assegurar, aquesta dona ja havia pres prèviament alcohol i es va posar nerviosa per aquest incident. Després de quedar en llibertat, ambdós asseguraren que es plantejaven la possibilitat de denunciar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.