algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Les persones amb minusvalidesa just tenen 33 platges accessibles a Balears

Palmanova disposa de servei de cadires amfibi i personal especialitzat de Creu Roja

Just trenta-tres platges de tot l'arxipèlag balear són accessibles per tothom. D'entrada sembla un nombre reduït si es té en compte que les Illes són una important destinació turística amb platges destacades. Tanmateix, els serveis que ofereixen les dels diferents municipis no sempre són els mateixos.

Mentre que algunes platges tenen aparcaments, passarel·les, cadires i crosses amfibi, d'altres només disposen d'una passarel·la. Per exemple, la platja del balneari quatre de la platja de Palma té aparcaments, passarel·les, dutxes i suports de bany i, en canvi, les platges del municipi de Manacor només inclouen passarel·la.

Tots els usuaris consultats per Diari de Balears coincideixen a assenyalar que la platja de Palmanova, del municipi de Calvià, és una de les millors quant a adaptabilitat, ja que fins i tot disposen d'un servei d'un socorrista aquàtic amb formació complementària sobre atenció a persones amb discapacitat, un monitor especialitzat i voluntaris de la Creu Roja que ajuden les persones de mobilitat reduïda. «Els usuaris i el personal de la Creu Roja som una gran família», diu la coordinadora d'Accessibilitat de platges de la Creu Roja, Geraldine Mori Delgado, que ajuda amb cura i dedicació els usuaris de la Platja de Palmanova. Uns dies a la setmana les persones de mobilitat reduïda tenen l'opció d'arribar a aquesta platja amb un servei de transport gratuït des de ca seva fins a la mar. Les platges accessibles per a tots a Calvià són Palmanova, es Carregador i Son Maties, on hi ha cadires i crosses amfíbies fàcils de manejar a l'aigua per evitar la pèrdua d'equilibri.

En aquest sentit, Geraldine Mori explica que «es pot considerar que una platja està adaptada a les persones de mobilitat reduïda quan té una rampa d'accés que arriba gairebé fins a la mar, té una zona de cadires i crosses amfíbies i altres serveis com un bany pensat per ells». «Les cadires estan pensades per ser usades per persones que tenen qualsevol tipus de minusvalidesa, ja sigui física o psíquica», concreta.

Els monitors, socorristes i voluntaris entren amb els usuaris dins la mar: «La veritat és que és una experiència enriquidora; molt gratificant; ens arribam a fer amics. Són unes persones molt atentes i els agrada saber com et va la vida», diu Geraldine, que ja fa dos anys que treballa a la zona i en coneix molt bé els usuaris més assidus. És el cas del jove Juanito: «És fabulós poder venir a nedar i és una llàstima que no s'aprofiti el servei encara més. Vénc des de fa tres anys, quan el servei es posà en marxa, i n'estic molt content».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.