cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Mor el pare de Joan Mesquida als 82 anys quan nedava a ses Covetes

El funeral se celebrarà aquest dilluns a Porreres, la seva ciutat natal

Joan Mesquida, pare del director de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, va ser trobat mort ahir, a la platja de ses Covetes on hi havia anat a nedar. Un socorrista, alertat per alguns dels banyistes, el trobà surant a dins la mar. A les 11.30 hores el servei d'emergències va rebre l'avís de l'incident i desplaçaren una UVI mòbil a la zona de l'esdeveniment on intentaren sense èxit reanimar el cos ja sense vida de la víctima i només pogueren certificar la seva mort. Es creu que patí una aturada cardíaca però no es confirmarà fins que se li hagi realitzat l'autòpsia.

Joan Mesquida Obrador tenia 82 anys i era pare de tres fills, dos d'ells coneguts públicament per la seva activitat política. Joan Mesquida actual director general de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, Antoni Mesquida gerent de l'hospital de Manacor i Bartomeu Mesquida jutge degà de Menorca. El director general volà cap a Mallorca en assabentar-se de la mort del seu pare, aterrà a Palma prop de les 13.00 hores. Està previst que avui tingui lloc l'enterrament. El funeral se celebrarà dilluns a les 20.30 hores a l'església parroquial de Porreres, es preveu l'assistència de representants del Govern espanyol i autonòmic.

La vida de Joan Mesquida Obrador, nascut a Porreres, va venir marcada per dos aspectes. Per una banda, la seva passió per l'art, que exercicia com a hobby, i que el dugué a fundar l'any 1.982 el Museu i Fons Artístic de Porreres. Una institució que compta amb 264 obres de pintura, escultura, ceràmica i dibuix, una de les més completes col·leccions d'art contemporani de prestigiosos autors nacionals i estrangers. Per l'altra, gaudí d'una professió, la banca, a la qual es dedicà tota la seva vida i que segons declarà en alguna ocasió ho féu 'per vocació'. Amb 28 anys era director del Crèdit Balear a Porreres i més tard ho fou a Felanitx.

Joan Mesquida fou un dels fundadors de l'Aliança Popular a les Illes. Però l'any 2002, el Partit Popular demanà suspendre la seva militància després de les declaracions que féu en contra del passeig marítim que proposava Jaume Matas, en aquell moment ministre de Medi Ambient. Alhora Mesquida sol·licità per carta donar-se de baixa de l'organització per raons 'ètiques i familiars'. En la seva vessant política, cal destacar també que Mesquida fou l'encarregat d'ocupar-se de la correspondència amb Perón. El pare espiritual del general era Luis Morell Serra, dels teatins, i com aquests estaven relacionats amb el Crèdit es proposà Mesquida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.