algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La Sala exigeix la consolidació i l'ampliació del parc de Llevant

Els partits al·leguen que és important per a l'economia del poble

L'Ajuntament d'Artà va aprovar, en el ple del passat dimarts, una moció per la qual la Unió Independents d'Artà demanava la consolidació i ampliació de la zona del parc natural de Llevant a la Conselleria de Medi Ambient. Amb aquesta moció, que va ser aprovada per unanimitat, l'Ajuntament insta la Conselleria a fer les gestions que facin falta per assolir la consolidació del parc de Llevant. Segons Unió Independents d'Artà: «El redimensionament del parc suposaria una reculada sense precedents en la conservació del nostre patrimoni natural. El fet de reduir-lo com tenia previst l'antic Govern deixaria el parc format únicament per les finques públiques, fet que suposaria una veritable retrocés per al nostre municipi». Per la Unió Independents d'Artà, la figura del parc és probablement l'instrument integrador més eficaç per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible i harmonitzant i per a la conservació i millora de la situació econòmica del territori.

Segons ha explicat el batle, Rafel Gili: «Es va aprovar per unanimitat perquè tots consideram que és una cosa molt important per al nostre poble, ja que en el parc natural basem bona part de l'economia del municipi». Així mateix, la Unió Independents d'Artà recorda que el Consell de Govern va aprovar la confecció d'un nou Pla d 'Ordenació de Recursos Naturals de la península de Llevant que engloba tan sols el 52 per cent del territori aprovat l'any 2001. Per altra banda, els regidors de la Unió Independents fan referència al Pla d'Organització de Recursos Naturals, el qual esmenta que: «Té com a objectiu afavorir la millora i el desenvolupament de les activitats econòmiques compatibles amb la conservació descrita, especialment les de tipus agrícola i ramader».

El PORN actualment vigent també afavoreix els usos turístics, d'oci, culturals i científics relacionats amb aquest espai. Per tots aquests motius, la Sala va decidir aprovar per unanimitat la moció. Els regidors argumentaren que això suposarà un benefici per a l'economia del poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.