nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Consell estudia eliminar com a acte oficial de la Diada la missa de la Seu

La institució cerca una fórmula per mantenir l'ofrena floral als reis de Mallorca

Ho va dir Francina Armengol tot just prendre possessió del seu càrrec com a presidenta del Consell de Mallorca i pot ser una realitat en menys de dos mesos: una cosa és mantenir els actes oficials de la Diada de Mallorca i una altra molt diferent que la Corporació insular acudeixi a la missa a la Catedral amb motiu de la festa oficial de Mallorca. Els nous responsables de la institució insular estan sospesant la possibilitat d'excloure la missa a la Catedral dels actes oficials de la Diada de Mallorca ja que consideren que no s'han de barrejar les festes oficials institucionals amb les festivitats religioses.

Es mantindrà l'acte institucional de lliurament de les Medalles d'Honor i Gratitud de la institució, però s'introduiran una sèrie de canvis dels quals el més destacat seria la supressió dels oficis religiosos a la festa. El conseller de Presidència, Cosme Bonet, va explicar que no és que el Consell elimini la missa, que es podrà continuar fent ja que aquell dia es commemora la Mare de Déu de Lluc, però el Consell medita no acudir en Corporació.

La supressió de la missa com a acte oficial crea el problema què fer amb l'ofrena floral als reis de Mallorca que té lloc després de l'ofici religiós. El conseller de Presidència assegura que cercaran fórmules per mantenir aquesta tradició sense haver d'acudir a la missa, en cas que així es decideixi finalment.

Bonet va afirmar que el Consell animarà els ciutadans que pengin dels seus balcons la bandera de Mallorca, com ja es va fer l'any passat, encara que en aquesta ocasió no hi ha pressuposat fer un lliurament massiu d'ensenyes mallorquines. El pressupost de la Diada per a l'any passat era de 300.000 euros mentre que aquest any és de 170.000 i part dels diners ja són compromesos.

El Consell vol donar un caràcter popular a la Diada, per la qual cosa es mantindran algunes iniciatives que s'han programat altres anys, com la celebració del Mallorca Pop.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.