algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Uns 150.000 passatgers es veuran afectats per la vaga de Trablisa

Les aturades a l'aeroport seguiran els dissabtes i diumenges d'agost

Avui, un dels dies de més trànsit aeri a Son Sant Joan amb 148.300 passatgers prevists, continua la vaga de treballadors de Trablisa, després que l'empresa no es presentàs a la reunió d'ahir en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears (Tamib). Les aturades es produiran entre les 5.00 i les 8.00 hores, les 12.00 i les 15.00 i les 18:00 i 21.00 hores. La convocatòria de vaga es manté per a tots els dissabtes i diumenges del mes d'agost, com també l'1 i el 2 de setembre mentre no s'arribi a cap solució del conflicte, segons anunciaren els sindicats.

Els treballadors de la companyia de vigilants de seguretat demanen un plus de 120 euros per 12 pagues i recuperar els seus horaris i torns, després que l'empresa els modificàs de manera unilateral. Trablisa no anà a la reunió del Tamib i envià la mateixa proposta plantejada altres vegades, que només preveu pagar als treballadors 300 euros com a compensació pels canvis d'horari. Des dels sindicats ho troben insuficient i demanen que se'ls equipari el sou amb el d'altres companys d'aeroport de Barcelona o Màlaga.

S'ha de recordar que els empleats de Trablisa a l'aeroport s'encarreguen, entre altres feines, de controlar els filtres dels passatgers, motiu pel qual s'hi poden produir coes. Tot i així, la consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, recordà que els serveis mínims són del 85 per cent, ja que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears decretà que els serveis de l'aeroport són bàsics. A més, assegurà que des de la seva Conselleria s'esforcen per evitar la vaga i per posar fi al conflcite. Per contra, els treballadors asseguren que des de divendres de la setmana passada, que els telefonà el director gerneral de Treball, Pere Aguiló, no han tornat a tenir cap contacte amb representants del Govern. En un comunicat, el comitè de vaga afirma que són conscients que no tan sols s'enfronten amb les traves que interposa l'empresa, sinó també amb el «suport institucional» que rep d'Aena, l'ens públic gestor dels aeroports, que segons ells posa en «perill greu» la seguretat de l'aeroport tancant punts que controla la Guàrdia Civil per cobrir els dels filtres de passatgers. Suport, també, de la mateixa Guàrdia Civil, que realitza funcions per a les quals consideren que no té formació específica. I en darrer lloc de la Delegació de Govern, que dicta uns serveis mínims que qualifiquen d'abusius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.