cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Antich demanarà ajuda a Zapatero per afrontar el gran endeutament

El president sobre Matas: «En lloc d'anar-se'n, sembla que ha fugit»

Francesc Antich sembla voler centrar tots els seus primers esforços al capdavant del Govern en millorar el finançament que rep Balears de l'Estat. Ahir explicà que a la reunió que mantindrà a Palma el proper dijous dia 2 d'agost amb el cap de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, li traslladarà aquesta reivindicació de forma prioritària. Antich subratllà que aquesta qüestió és especialment important i urgent per poder afrontar la situació econòmica de gran endeutament que el nou Govern ha trobat a les arques de la comunitat. Davant això, el socialista aprofità per carregar contra el seu antecessor i digué que «fa pensar que l'expresident Matas en lloc d'anar-se'n, sembla que ha fugit».

La reunió amb Rodríguez Zapatero tindrà lloc aprofitant la seva arribada a Mallorca per tal de mantenir amb el rei Joan Carles el primer dels tradicionals despatxos que celebren les dues autoritats durant les vacances d'estiu al Palau de Marivent. Antich es reunirà, abans d'això, amb el cap de l'Executiu central a la base aèria de Son Sant Joan.

La fórmula per augmentar el finançament de l'Estat i les seves inversions a Balears està clara des del Govern balear. Tal i com també explicà ahir, Antich plantejarà a Zapatero la necessitat d'accelerar el procés per al desplegament del nou Estatut d'Autonomia. Sobre això s'haurà de deixar clar de quina forma aniran arribant les inversions previstes a partir de la disposició que estableix que es compensarà a Balears la insularitat fins a l'aprovació d'un règim fiscal propi. Quantificar aquesta inversions i el seu calendari suposen el principal repte a negociar entre les dues administracions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.