La Fepae parla de mobilitzar-se contra la Llei de Costes a Palma

L'associació de veïns pròxima al PP dóna un termini a la batlessa, Aina Calvo

TW
0

La Fepae, la federació de veïns propera al PP, anuncià ahir que estudiarà la conveniència de convocar mobilitzacions en contra de l'aplicació de la Llei de Costes al terme de Palma i, en concret, a la zona del Molinar. Aquesta mesura es podria prendre dijous que ve en un plenari de la federació, en la qual hi podrien participar veïns d'altres municipis de Mallorca afectats per una situació similar.

L'origen del conflicte es troba en el fet que la batlessa de Palma, Aina Calvo, suspengué ahir la concessió de llicències d'edificació i esbucament a El Molinar mentre Demarcació de Costes delimita el domini públic.

La presidenta de Fepae, Marisol Salabria, donà ahir un termini a la batlessa perquè rectifiqui aquesta mesura en una reunió celebarada el capvespre a Cort. Però Calvo senyalà que està obligada a prendre-la mentre el Ministeri no aprovi el projecte definitiu de la partió que delimitarà el domini marítimo-terrestre que es realitza al litoral mallorquí i a la resta de l'Estat.

Donen suport a la federació veïns d'es Born, d'Es Molinar, que s'han pronunciat en contra dels nous límits. Al seu parer, aquesta delimitació afectarà les seves terrasses ubicades a primera línia de la mar.

Fonts pròximes al Govern balear consultades per Diari de Balears confirmaren ahir que el projecte afecta les terrasses de domini públic, tot i que els seu ús és privat. Per això, indicaren que l'únic perjudici que podrien tenir els veïns és el pagament de taxes per fer ús d'aquest espai públic. El cas és que Costes mai no ha cobrat a El Molinar.

Les mateixes fonts asseguraren que els propietaris continuaran igual que ara, amb tots els drets. La zona de servitud de trànsit pel domini públic no afectarà les cases i terrasses, només implica que en cas de necessitat l'Estat o òrgan competent té dret a poder passar.

L'anterior partió es va dibuixar a partir dels temporals que els anys 60 inundaren les cases de la primera línia. Per solucionar-ho, Costes fixà el límit de la partió a la façana marítima de les cases i construí un mur de protecció, l'actual Passeig.

Com que ara és impossible que hi hagi inundacions similars perquè es va construir el mur, la Conselleria de Medi Ambient farà públic divendres un informe no vinculant que recomana al Govern central retrocedir el límit 10 metres de la façana, a la part exterior del passeig.