algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Calvo dóna al PP un poder en òrgans de govern que Cirer negà a l'esquerra

La idea és oferir transparència en la gestió per això crearà la figura del defensor del ciutadà

Per primera vegada un grup de l'oposició tindrà pes representatiu dins un òrgan de govern municipal i ha hagut de ser l'esquerra, precisament, el que otorga aquest privilegi a la dreta.

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma, acordà ahir concedir al partit de l'oposició, el PP, la facultat d'ostentar les vicepresidències en les comissions informatives, a petició del mateix grup de l'oposició. La batlessa socialista, Aina Calvo, atengué d'aquesta manera, la demanda del partit conservador, en la línia de donar resposta al compromís del nou govern «d'incrementar la transparència informativa i de gestió en el conjunt de les tasques de govern», expressà Calvo.

Aquest no fou l'únic acord que s'aprovà ahir en junta de govern. En la mateixa línia d'afavorir el diàleg i consens, també s'acordà la posada en marxa de la figura del Defensor del Ciutadà. Això serà, probablement, passat l'estiu, una vegada s'hagi acordat el nom de la persona que ostentarà el càrrec. Una figura que també serà consensuada amb el PP. «Serà una persona que doni el màxim de garanties i confiança a l'oposició. En cap moment pot ser sospitosa d'actuar en una línia política concreta», reiterà el tinent de batle, Eberhard Grosske. Precisament ahir l'equip de govern inicià la ronda de consultes amb el PP a fi d'assolir un acord conjunt.

Primer de tot, però, cal que el Consistori també impulsi el reglament que ha de regir el funcionament del defensor del ciutadà. «Un deute que té l'Ajuntament amb la ciutadania i que marcarà un abans i un després en la gestió del govern municipal», assenyalà Calvo.

Així mateix, Calvo explicà que aquesta figura s'encarregarà d'atendre les queixes i reclamacions de la població. Sobre aquest aspecte, Grosske matisà que el principal obstacle serà arribar a un acord sobre la persona que dirigirà l'Oficina del defensor del Ciutadà que haurà d'exercir un control sobre el funcionament de l'administració municipal. D'aquesta manera les queixes estaran unificades en un única oficina, cosa que ara mateix es troben disperses per les distintes àrees municipals.

En aquest sentit, l'Ajuntament també pretén otorgar funcionalitat a la comissió de suggeriments i reclamacions, constituïda a l'anterior mandat però, que no obstant això «està buida de contingut», apuntà Grosske.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.