cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

La Policia ha posat prop de 200 multes de circulació aquest mes

El nou equip de govern decidí fer complir la normativa de trànsit

La Policia Local de Porreres ha interposat unes 200 multes durant aquest mes de juliol. L'aplicació rigorosa del reglament i normes de circulació va ser una de les primeres mesures que va prendre el nou equip de govern d'UM en aquest mandat. En el seu moment ja va advertir que el dia 1 de juliol s'hauria acabat la condescendència després de diversos mesos d'advertències i informació als usuaris.

La majoria de les denúncies tramitades fins al moment són per la no utilització de casc per part dels conductors de motos, no disposar d'assegurances o alguna altra documentació als vehicles i per estacionar en llocs prohibits, com per exemple l'ús d'aparcaments reservats per a minusvàlids.

El batle de Porreres, Bernat Bauçà (UM), va reconèixer que el nombre de denúncies imposades en el que va de mes és elevat però va voler deixar clar que «no té cap afany recaptador, només volem ordenar la circulació i que la gent compleixi les normes». Bauçà espera que les mesures adoptades tenguin els seus fruits i que la quantitat de multes vagi disminuint.

Totes aquestes sancions han estat posades quan la Policia gaire bé multa els vehicles a la zona blava de l'ordenança reguladora d'aparcament (ORA).

En aquest sentit, fonts del cos de seguretat local han informat que han sorgit una sèrie d'inconvenients a l'hora de poder aplicar l'ordenança. Resulta que el document incloïa la possibilitat d'anul·lar la multa per 3 euros en cas que aquest tràmit es realitzes dins les 24 hores després de la imposició de la multa. Però la tramitació de l'anul·lació de la multa tindria un cost econòmic superior als 3 euros, amb la qual cosa la Recaptació de Tributs de la Comunitat Autònoma es negaria a donar-li curs. Davant d'aquesta situació i per solucionar aquest inconvenient, l'Ajuntament de Porreres instal·larà una bústia a la Casa Consistorial on es podrà introduir la denúncia i els 3 euros d'anul·lació.

D'altra banda, també des del passat 1 de juliol, la Policia Local fa patrulles durant les nits, una antiga reivindicació veïnal. Fins a hores d'ara no hi ha hagut incidents ressaltables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.