nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

El Govern demana a Madrid més mitjans per controlar la immigració

Tem que les Balears no es converteixin en ruta d'entrada d'il·legals

El president del Govern balear, Francesc Antich, es manifestà ahir preocupat per la possibilitat que les Illes es converteixin en una nova ruta d'entrada de la immigració il·legal. Així, assenyalà que confia que l'Administració estatal posi «tots els mitjans necessaris» per «corregir» aquesta situació.

El president balear es pronuncià així sobre l'arribada la setmana passada a Mallorca i a Menorca de sengles embarcacions que traslladaven de manera il·legal immigrants procedents del nord d'Àfrica.

Antich assenyalà que el control de la immigració il·legal és una competència de l'Estat, i manifestà que es constata «en tot moment» una bona actuació de la Delegació del Govern a les Balears, amb la qual l'Executiu autonòmic manté una «coordinació absoluta».

Així, el president aprovà les actuacions que ha realitzat la Delegació del Govern a les Illes "per mitjà de les forces d'ordre públic" amb motiu de l'arribada de pasteres amb immigrants procedents del nord d'Àfrica a Mallorca i a Menorca.

Amb les dues pasteres de la setmana passada, són almenys set les embarcacions que han arribat de manera il·legal a l'Arxipèlag des de setembre de 2006, l'origen de les quals se situa en la majoria de casos a la costa algeriana.

S'ha de recordar que la darrera pastera arribà el 20 de juliol a Menorca, entre cala Saura i cala Vell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.