algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Ajuntament suspendrà llicències al Port Verd i al centre històric del poble

La decisió ve arran d'una potencial saturació de serveis i pèrdua de la fisonomia

L'Ajuntament de Son Servera suspendrà la concessió de llicències d'obres a la urbanització del Port Verd i al centre antic del poble durant un any. La decisió urbanística ha estat presa com a mesura cautelar mentre el nou equip de govern (PSOE, Independents, Els Verds-Esquerra i UM) reprèn la modificació de les normes subsidiàries.

El cas del Port Verd va aixecar una forta polèmica el darrer any. Els veïns de la urbanització es van constituir en associació i van denunciar, tant en ple com en el registre d'entrada i en diverses ocasions, presumptes irregularitats en la concessió de llicències.

El nou equip de govern, davant del temor que els serveis i infraestructures de la zona no estiguin preparats per suportar l'augment demogràfic previst, ha decidit aprovar aquesta moratòria. També estan avalats per diferents informes tècnics que recomanen una suspensió de llicències.

El regidor d'Urbanisme, Joan Riera, va explicar que «l'Ajuntament ha de vetlar i assegurar que tots els veïns del municipi tinguin un accés digne als serveis de què ha de disposar tota urbanització. Al Port Verd avui no es pot certificar que, amb l'augment poblacional que es preveu a la zona per la construcció de plurifamiliars, els veïns tinguin assegurats aquests serveis».

Per la seva part, la suspensió en el cas del centreantic obeeix que l'augment en els últims anys dels habitatges plurifamiliars provoca la pèrdua de la fisonomia pròpia, falta d'espais d'aparcament i una massificació a carrers i espais molt estrets que provocarien la degradació dels carrers antics.

Riera apuntava que «la suspensió de llicències només afectarà edificis plurifamiliars i en cap cas no afectarà els unifamiliars ja existents». Riera va afegir que «la suspensió es deu que en qualsevol punt del poble poden créixer plurifamiliars, fet que afecta negativament la imatge turística del municipi». La Sala treballa així mateix en una modificació de l'ordenança que regula les activitats de construcció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.