algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Tretze algerians més arriben en pastera a la costa de Llucmajor

Els radars no detectaren la barca perquè estaven orientats cap a Santanyí

100488

L'embarcació fou arrossegada per la Guàrdia Civil fins al port esportiu de s'Estanyol. Fotos: T.AYUGA/M.A.BORRÀS.

Tretze immigrants foren detinguts ahir matí per la Guàrdia Civil a Llucmajor després d'haver arribat, procedents d'Algèria, a s'Estalella, un punt costaner d'aquest municipi de la comarca del Migjorn.

Quan eren les 8.30, el pagès de Guiamarà, una finca propera al lloc del desembarcament, donà l'avís als agents, després que quatre dels immigrants li demanassin com ho havien de fer per arribar a Palma.

Set dels immigrants foren detinguts a aquella mateixa finca. La resta, foren interceptats poc temps després pels voltants de s'Estalella.
La pastera amb què arribaren els algerians a les costes mallorquines és una embarcació que fa 8 metres de llargària, sense cabina i està equipada amb un motor de 85 cv de potència, segons informà ahir el delegat del Govern central, Ramon Socias. Després de la intercepció, la barca fou arrossegada fins al port de s'Estanyol.

Ahir migdia mateix, Delegació de Govern inicià els expedients de devolució perquè aquestes tretze persones retornin al seu país.
L'horabaixa, els tretze immigrants prestaren declaració a la comissaria de la Policia Nacional del carrer Ruiz de Alda.
Està previst, segons informà Socias, que avui matí siguin traslladats a Barcelona per refer el camí cap a Algèria.
«Aquestes tretze persones anaven indocumentades i, intencionadament, embullaren els agents de la Guàrdia Civil quan els demanaren pel seu lloc de procedència», explicà el delegat del Govern central.

«Alguns digueren que eren de Líbia; altres, de Tunísia; un parell, del Marroc i, fins i tot, n'hi hagué que asseguraren que provenien d'Iraq», comentà Socias.

Sembla que aquesta «tècnica» per despistar els agents és habitual entre els indocumentats que han arribat a Mallorca amb set pasteres diferents al llarg dels darrers mesos.

«El que és cert és que tots ells tenen edats compreses entre els 22 i els 33 anys. A més és coneixedor que sabien què feien. Ho tenien tot ben planejat. Anaven ben afaitats i portaven roba per mudar-se per no aixecar sospites entre els veïnats de la zona», assegurà el delegat.

Segons Ramon Socias, la ruta per la qual arribà el grup d'ahir és la mateixa que han utilitzat la resta de pasteres durant aquest darrer any.
«La ruta que uneix Mallorca i Alger és coneguda des de temps antic per mariners i pescadors. A més, durant els mesos d'estiu, la mar sol estar calmada i la travessia no comporta cap perill per als immigrants», digué el delegat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.