cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

El tripartit «hereta» del PP més de 400 expedients urbanístics sense resoldre

El batle denuncia que funcionaris reberen ordres de mantenir el departament aturat

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx acumula ara mateix 415 expedients paralitzats i un nombre «inquantificable» de documents sense tramitar després de set mesos de suspensió de funcions d'aquest departament, que segons el batle del municipi, Francesc Femenias (PSOE), podria posar-se en marxa en un termini aproximat de 20 dies. Això permetria arreglar un problema que, segons el dirigent socialista, «comença a ser greu».

Concretament, els expedients penjats heretats del PP corresponen a 237 llicències d'obra menor, a 61 d'obra major, a 19 modificacions, a 44 pròrrogues, a 14 instal·lacions de grues, a vuit legalitzacions, a dues parcel·lacions i a 30 finals d'obra.

Així ho reconegué ahir després de mantenir una reunió amb la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, a qui traslladà la seva preocupació per la situació actual del Consistori.

Segons Femenias, l'à-rea d'Urbanisme del municipi fa set mesos que està «totalment aturada», una cosa que, segons apuntà, al principi fou «lògic», derivat de la posada en marxa de l'operació Vora Mar però que, passat el temps, fou fruit «d'una ordre expressa de l'equip de govern anterior de mantenir paralitzada tota activitat». «Com no hi hagué una transmissió normal de poders, tampoc no sabem per què es donà aquesta ordre», assegurà Femenias.

Així mateix, el batle va assegurar que el Consis-tori pateix «una situació de falta de personal» que, segons apuntà, durant els darrers mesos ha anat abandonant l'àrea d'Urb-anisme. Recalcà que ara l'Ajuntament comença un nou procés per crear un equip per resoldre la situació. «La presidenta ens ajudarà perquè no és una situació normal i hi haurà de treballar el nostre equip, però també haurà de treballar l'equip del Consell», assenyalà.

Femenias anuncià a més que la consellera de Territori del Consell, Maria Lluïsa Dubon, realitzarà la setmana que ve una visita al municipi a petició de l'equip de govern municipal, en la qual avaluarà la tasca que duen a terme els funcionaris. Precisament, el primer edil aprofità l'avinentesa per agrair-los el treball que fan, una cosa que, segons el seu parer, «no s'ha tractat amb respecte perquè hi ha hagut una intencionalitat de culpar-los de la situació d'Andratx».

Normes subsidiàries  

El batle manifestà també la seva intenció d'adaptar com més aviat millor les Normes Subsidiàries al Pla Territorial de Mallorca «de manera immediata» perquè, segons digué, la repercussió de tots els problemes que té la Sala «no és només econòmica sinó molt gran en l'àmbit social», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.