algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Un xec de Nájera a l'empresari Labanda intriga l'Audiència

El tribunal reobre el cas Xalet sense establir noves diligències

Un xec per valor de 12.000 euros que l'exbatlessa de Calvià i ara portaveu del Govern autonòmic que encapçala el socialista Francesc Antich, Margarita Nájera, lliurà a nom de l'empresari Máximo Labanda el juliol de l'any 2001, és un dels arguments centrals de l'acte dictat per la Secció Primera de l'Audiència de Palma per revocar l'arxiu del cas Xalet de Santa Ponça dictat pel jutge Juan Ignacio Lope Sola.

El xec, amb càrrec al compte de Nájera a Sa Nostra, fou emprat per Labanda, pel que sembla, per pagar una part dels salaris dels treballadors. Aquests havien de cobrar aquests diners de l'exmarit de Nájera, però en aquells moments es trobava a les illes Canàries.

Recurs de Delgado  

El tribunal ordenà la reobertura d'una causa que ja ha estat arxivada en dues ocasions amb l'opinió favorable de la Fiscalia Anticorrupció després d'un recurs presentat pel batle de Calvià, Carlos Delgado.

No obstant això, a l'acte els magistrats es limiten a reflectir la seva decisió, però sense ordenar la pràctica de cap diligència, qüestió que és preceptible en aquests casos, segons les fonts consultades per aquest diari.

El testimoni clau en la segona reobertura del cas Xalet de Santa Ponça fou Máximo Labanda, empresari amb antecedents penals, proposat per Carlos Delgado.

El jutge del cas no donà cap credibilitat al seu testimoni, i la Sala, a l'acte que revoca l'arxiu de la causa, assenyala: «(La Sala) no entra a valorar, ni pot ni ha d'entrar en consideracions sobre la seva incredibilitat subjectiva, apuntada per alguna de les parts, i es limita a les dades subjectives resultants de les actuacions». La consellera de Treball del nou Govern autonòmic està imputada en el cas Xalet de Santa Ponça per un presumpte delicte de suborn.

De les vuit causes instades en contra seva pel Partit Popular, només se'n mantenen dues obertes. L'altra és la denominada Estratègia Local.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.