nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

El pacte valora en un milió d'euros el dèficit pressupostari heretat

Rodríguez diu que el PP ha deixat un altre milió sense partida

El regidor d'Urbanisme i Hisenda de Sóller, Francisco Rodríguez, va denunciar ahir que el nou equip de govern municipal s'ha trobat amb una situació econòmica «nefasta» i amb un dèficit pressupostari que, a l'espera dels resultats de l'auditoria externa ja iniciada, s'ha valorat en un milió d'euros.

A més, Rodríguez va insistir que, a efectes pràctics, a aquest desfasament se li ha d'afegir la mateixa quantitat corresponent a factures extrajudicials, és a dir, sense la corresponent assignació pressupostària, generades durant l'anterior legislatura per l'equip de govern dirigit pel PP. En total són dos milions d'euros que, segons el regidor, hipotequen les possibles inciatives que es vulguin realitzar a curt termini.

Així, igual que va succeir ara fa quatre anys, quan el PP denuncià que el Pacte de Progrés li havia deixat un «forat» d'un milió d'euros, ara es repeteixen en sentit contrari les acusacions de mala gestió econòmica.

Tanmateix, Francisco Rodríguez assegura que encara que el PP, en el seu moment va denunciar un dèficit també d'un milió, en realitat el paquet extrajudicial que hagué d'afrontar «només» ascendia a 464.931'56 euros. «El que no varen dir», remarca Rodríguez, «és que quan varen liquidar el pressupost es trobaren amb un superàvit de més d'un milió, pel que varen gaudir d'un important «pulmó» per començar la legislatura; «una situació completament diferent de l'actual», conclou.

A aquesta anàlisi de la situació econòmica municipal, el regidor d'Hisenda afegeix l'agreujant que «l'endeutament municipal és del 115% i, a llarg termini, l'Ajuntament haurà de tornar més de vuit milions d'euros als quals encara s'hi ha d'afegir l'endeutament generat a través de l'empresa municipal de serveis».

La passada setmana el Pacte va anunciar la contractació d'una auditoria externa per afinar aquestes dades i d'aquesta manera poder afrontar amb garanties la redacció dels pressuposts del 2007, encara pendents, i del 2008. El regidor estima que pel mes de setembre es podran aprovar els pressupots d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.