nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

Jutgen el líder d'una banda per ferir un jove amb una botella trencada

«El Chino» fou un dels principals implicats en els aldarulls a Son Oliva

El líder d'una colla de joves d'estètica «latin king» fou jutjat ahir per tallar la cara a un jove amb una botella trencada. Es tracta de Yosnel G.L., àlies «el Chino», un jove cubà que es veié implicat directament en els incidents de la barriada de Son Oliva l'agost de 2006.

L'acusat es convertí en un dels personatges més cercats en aquelles dates, quan diversos testimonis l'implicaren en l'agressió a un veí del barri amb bats de beisbol. Aquest incident provocà una reacció en cadena a la barriada. Després d'una convocatòria via Internet i telèfons mòbils, devers 20 joves de la zona acudiren al parc armats amb ferros i ganivets per fer fora la colla. Desenes de veïns s'afegiren a la convocatòria i es produí una gran persecució per Palma que finalitzà a Son Gotleu.

Durant els dies següents, la policia es desplegà pel parc, però Yosnel seguia de parador desconegut. Finalment, 15 dies després fou localitzat a la plaça Serralta de Palma. El jove fou detingut per lesions i amenaces i s'iniciaren els tràmits per expulsar-lo de l'Estat espanyol.

Dos mesos després, Yosnel es veié implicat en un nou incident, aquesta vegada a una discoteca del carrer de Joan Miró. Segons explicà ahir la víctima, tot començà perquè Yosnel se sentí ofès quan un altre jove obrí la porta del bany d'al·lotes, on es trobava la seva al·lota. Després d'intercanviar insults, un altre participant de la baralla, anomenat Abel, digué que en sortir al carrer «Yosnel s'havia tret la camisa i estava amb diversos amics». Després d'intercanviar alguns cops de puny, els contendents se separaren. Tanmateix, poc després l'agressor es dirigí a un amic d'Abel amb una botella trencada i la hi clavà a la cara. La ferida, en forma de «V» invertida, s'estenia des de l'orella esquerra fins a la barbeta. El jove tardà 83 dies a recuperar-se i encara està pendent d'una operació de cirurgia estètica. Durant el seu interrogatori, Yosnel només reconegué que hi hagué una baralla, encara que afirmà que ell fou la víctima. L'acusat afirma que ell mai no perseguí la víctima perquè amb prou feines podia aixecar-se.

La fiscal demana per a ell 5 anys per un delicte de lesions, i que indemnitzi la víctima amb 4.500 euros per les lesions i 12.000 per les seqüeles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.