nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Un terratrèmol al Japó provoca una fuga d'aigua radioactiva

Almenys vuit persones moriren a causa del fort moviment sísmic

Un terratrèmol de 6'8 graus de magnitud en l'escala de Richter sacsejà ahir les províncies de Niigata i Nagano, a la costa nord-oest del Japó, i provocà almenys vuit morts i més de 800 ferits, com també un vessament d'aigua contaminada amb material radioactiu procedent de la central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa. Segons l'agència Kyodo, el terratrèmol destruí almenys 515 cases, la majoria de les quals ubicades a la ciutat de Kashiwazaki.

La companyia elèctrica Tokyo Electric Power (TEPCO) assegurà ahir que aigua contaminada amb material radioactiu es filtrà del reactor número 6 de la seva central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa, província de Niigata, a causa del terratrèmol. El sisme obligà TEPCO a aturar l'activitat a la seva planta a Niigata per realitzar una avaluació de danys, després d'un incendi que afectà un transformador elèctric en el seu reactor número 3.

La tremolor, amb epicentre a 17 quilòmetres de profunditat a la mar del Japó, sacsejà a les 10.13 del dematí d'ahir (1.13 GMT) la regió de Niigata i fou seguit per diverses rèpliques; la més forta, de 5'6 graus, es produí a les 15.37 (6.37 GMT).

Sepultats  

De moment, la llista de morts ascendeix a set (totes persones majors de 70 anys), mentre que la xifra de ferits ronda les 830 persones, segons Kyodo. La majoria moriren en quedar sepultats per l'ensorrament dels habitatges. El nombre de víctimes del terratrèmol podria augmentar a mesura que passen les hores i els equips d'emergències realitzen les tasques de desenrunament.

L'agència meteorològica japonesa ja ha alertat de la possibilitat que es registrin tremolors a la zona d'una magnitud pròxima als 6 graus durant aquesta setmana. En aquest sentit, el Govern del Japó ha posat en marxa un dispositiu especial per atendre els afectats i normalitzar la situació a l'àrea. A Niigata s'han habilitat un centenar de centres d'evacuació per a les més de 7.700 persones que han hagut d'abandonar els seus domicilis per danys a l'estructura. Val a dir que el Japó es troba en una de les zones sísmiques més actives del planeta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.