algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
18°

Narbona i Àlvarez compareixeran al Congrés quan acabi la neteja

El PP acusa Zapatero de minimitzar la gravetat del vessament

Las ministres de Medi Ambient, Cristina Narbona, i de Fomento, Magdalena Àlvarez, sol·licitaran comparèixer en el Congrés quan es puguin avaluar amb precisió els efectes de l'enfonsament del vaixell Don Pedro, a Eivissa, i concloguin les tasques d'extracció i netedat de fuel.

Hores abans que es fes pública aquesta decisió, el president del PP, Mariano Rajoy, acusà ahir el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero d'actuar «amb lentitud i tard» amb l'abocament de fuel, així com de «minimitzar la gravetat» del cas. Per això, el va citar a oferir explicacions com més aviat millor en el Congrés.

Així, el Grup Popular ha sol·licitat que la Diputació Permanent de la Cambra Baixa, que es reuneix aquest dimecres, inclogui en l'ordre del dia la seva petició perquè aquest mateix de juliol compareguin en sessió extraordinària la ministra de Foment i la de Medi Ambient, Magdalena Àlvarez i Cristina Narbona, respectivament, a fi de donar explicacions «dels danys causats a Eivissa per l'abocament de fuel».

Rajoy, que avui visitarà Eivisssa, afirmà que «aquí al president del Govern se li podria aplicar allò de qui et va veure i qui et veu perquè el seu interès en aquest assumpte ha estat nul, les seves paraules són desconegudes o més bé inexistents».

Mentrestant, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, va criticar ahir la «desvergonya» del PP per atacar el Govern després de l'enfonsament del «Don Pedro» a Eivissa i va assegurar que els seus dirigents l'utilitzen, igual que Afganistan o el Líban, com a «llevataques» del seu «nefast currículum» sobre el Prestige o l'Iraq.

A la seva anotació d'ahir en el seu blog «El quadern de Pepe Blanco», el número dos socialista es refereix a la petició del PP que el Govern expliqui en el Congrés la seva gestió després de l'enfonsament del vaixell, amb la qual cosa, segons el parer de Blanco, els dirigents populars tracten de convertir aquest cas en «un nou Prestige».

Comparació  

Una comparació amb el vaixell enfonsat a les costes gallegues el 2002 que és, va continuar, «un insult a la intel·ligència i a la memòria dels espanyols», qui recorden «com el Govern d'Aznar i Rajoy, primer no van saber què fer amb el petrolier, el van conduir d'est a oest i de sud a nord fins que es va enfonsar en el pitjor dels llocs possibles».

«Aquest primer error el van agreujar amb la seva actitud posterior: ministres de caça, el president absent i el vicepresident (Rajoy) parlant de filets de fuel; tot això mentre les costes gallegues es tenyien de negre», va afirmar.

Segons l'opinió de Blanco, «res d'això no ha ocorregut ara».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.