muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Es Cavallet, en estat d'alerta davant la possible arribada de restes de fuel

La platja naturista més cèlebre d'Eivissa es troba dins els límits del Parc Natural

Un grup d'operaris de Tragsa, l'empresa encarregada de netejar de fuel de les costes eivissenques, inspeccionaren ahir es Cavallet, la platja naturista més cèlebre de l'illa i que es troba inclosa dins els límits del Parc Natural de ses Salines, davant la possible arribada de noves restes de la taca de fuel del «Don Pedro».

Aquesta possibilitat ha estat, durant aquests darrers dies, motiu de preocupació pels governants de les diferents administracions que s'encarreguen de trobar una solució a la catàstrofe esdevinguda arran de l'enfonsament del vaixell de càrrega.

La versió oficial ahir horabaixa era que «no es temia perquè el fuel arribàs a les costes del parc natural».
Sigui com sigui, el que és cert és que la reserva marina dels Freus, que forma part del parc natural, sí que se n'ha vist afectada. L'illot amb què topà el «Don Pedro» es troba just al límit d'aquesta àrea restringida de pesca. I, com que la taca de fuel s'escampà per tot el redol del lloc on s'havia enfonsat el vaixell, en traspassà els límits.

Posteriorment, però, la maror i el vent volgueren que la taca es desplaçàs en direcció nord. Així, les platges afectades foren la d'en Bossa, la de ses Figueretes i la de Talamanca, totes tres platges urbanes del municipi de Vila.

No fou fins ahir migdia que els operaris es deixaren veure a la platje des Cavallet. Així i tot, però, no se'n declarà el tancament.
Fonts del Ministeri anunciaren que fins a dia d'ahir s'havien recollit 97 tones de residus i que «els operaris mantenien una vigilància extrema perquè la taca no entràs dins els límits del parc».

Fou precisament ahir matí quan l'avió de vigilància i salvament marítim «Isabel de Villena» arribà a Eivissa per detectar les taques des de l'aire.

Àlvarez i el president autonòmic, Francesc Antich, volaren sobre les zones afectades.
Mentrestant, els treballadors de l'empresa Weijsmuller, contractats per la mateixa Iscomar, s'encarregaven de segellar el finestró de ventilació per on «amb penes ja no sortia combustible».

A darrera hora de l'horabaixa les tres platges afectades continuaven tancades als banyistes, però les institucions es mostraven optimistes en espera de saber els resultats de l'analítica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.