algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Bernardí Salas aconsegueix ser Joan Mas després de vuit intents

Unes 2.700 persones triaren els representants dels Moros i Cristians

La vuitena és la bona. Així es podria resumir l'historial de qui s'encarregarà de representar l'heroi cristià Joan Mas el proper 2 d'agost a la batalla entre Moros i Cristians de Pollença. Bernardí Salas Solivellas, de 44 anys, conegut al poble per Nimo, aconseguí divendres vespre 991 vots dels 2.685 que es van emetre en el procés electoral per triar els protagonistes de la Patrona. Nimo es presentava per vuitena vegada com a Joan Mas, però fins ara mai no havia tingut èxit. «Ha estat un premi a la constància», comentaven molts pollencins en conèixer-ne la victòria. Bernardí Salas és parent de la família dels cinemes Salas i s'encarrega de llogar habitatges a estrangers al poble. A la matinada d'ahir, devers la 01.15, Nimo es transformà i es posà eufòric, tal com qualsevol jove de vint anys dels que en les edicions passades havien estat triats.

El procés electoral, en el qual cada any participa més gent, s'inicià a les 18 hores i no acabà fins a les 10.30 de l'endemà. Llavors es va iniciar el recompte i a les 11.30 ja se sabien els components de l'Ajuntament Vell. Antoni Cabanelles, conegut com Moseña, Joan Toni Cifre, a qui diuen Paparrí, Manuel Garcia i Miquel Amengual van ser triats per 1.114 vots a fi que el puguin constituir. «La nostra campanya electoral ha estat modesta i no hem convidat ningú», deien els designats per representar les autoritats de l'època.

Minuts més tard es va conèixer el nom de qui representarà el rei moro, Dragut. Miquel Morro l'interpretarà i estarà acompanyat pel seu lloctinent Cristòfol Vives i l'abanderat Miquel Àngel Bonnín. La seva candidatura va competir amb la de cinc més i el recompte de vots va estar ple d'emoció. Finalment n'obtingueren 733.

L'espera del recompte de vots estigué amenitzada per la música de la Tropa del Soldà i, evidentment, pel mesclat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.