muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Armengol reunirà cada sis mesos tots els batles en l'Assemblea de Municipis

La presidenta del Consell pretén que aquesta nova figura sigui un òrgan assessor

La presidenta nova del Consell de Mallorca, Francina Armengol, té previst reunir els batles dos cops cada any en el marc de l'Assemblea de Municipis. En el seu discurs de presa de possessió, anuncià la voluntat de crear i de convocar aquest òrgan, que funcionarà de manera molt semblant a la Conferència de Presidents creada per José Luis Rodríguez Zapatero. L'objectiu de Francina Armengol és que aquest organisme exerceixi un paper d'assessorament i coordinació i que es reuneixi cada sis mesos, d'acord amb un pla insular consensuat amb tots els municipis. Diferents batles consultats per aquest diari han opinat en relació amb la nova iniciativa impulsada per la presidenta del Consell.

El batle de Manacor, Antoni Pastor (PP), declara que «aplaudesc aquesta iniciativa, perquè crec que els batles han de tenir representació i el Consell de Mallorca és la institució adequada per a això». «Amb la posada en comú de punts de vista, es podran obtenir ajudes més adaptades a les necessitats dels municipis», conclou.

Joan Font, primer edil de Petra, destaca que l'assemblea serà positiva sempre que «sigui operativa, que se'ns escolti i que s'obri en conseqüència d'acord amb el que considerem els batles». A més, la iniciativa pot ser important per «unificar criteris en matèria urbanística o, per exemple, en el tema dels rebuts de les escombraries, perquè no hi hagi greuges comparatius entre els pobles».

Segons el batle de Son Servera, Josep Barrientos (PSOE), la decisió d'Armengol demostra que hi haurà «un tracte diferent», ja que «fins ara i depenent del partit on militassis, podies tenir més o menys visites al Consell».

El batle d'Inca, Pere Rotger (PP), confia que la proposta socialista «no sigui únicament una foto» i veu amb bon ull la inicitiva. «És positiu que els alcaldes puguem exposar conjuntament les nostres reivindicacions i saber de primera mà com obtenir ajudes», afirma Rotger. A més, aprofita per lamentar les poques subvencions de la institució insular que han arribat durant els darrers 12 anys. «A Inca estam marginats i, llevat de les ajudes del Pla d'Obres i Serveis que s'atorguen a tots els municipis, aquests darrers anys ha arribat ben poca cosa. També m'agradaria que Armengol tingués en compte les particularitats de cada municipi a l'hora de concedir subvencions», afegeix.

El primer edil de sa Pobla, Joan Comes, d'Independents per sa Pobla (Ixsp), veu positiva la proposta. «Estic convençut que aquest tipus d'assemblees ens ajudaran a conèixer les ajudes que reben altres municipis i els projectes que duen a terme. Em pareix molt bé i crec que pot ajudar a millorar les relacions entre els ajuntaments», assegura.

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer (UM), també s'expressa en aquest sentit. «Crec que serà profitós dur a terme aquesta classe de reunions periòdiques amb tots els batles», comenta. El batle de Llucmajor, Lluc Tomàs (PP), assegura que «m'he sentit discriminat» pel Consell de Mallorca durant els darrers anys. Afirma que la iniciativa d'Armengol pot ser positiva, si bé adverteix que aquesta fórmula no ha de quedar en un mer formulisme. Finalment, el batle d'Andratx, Francesc Femenias, (PSOE), qualifica de «gran idea» la iniciativa, ja que tots els ajuntaments «podran accedir lliurement a un òrgan comú».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.