algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

L'empresa que serveix l'aigua potable al Port n'adverteix de la mala qualitat

Les darreres anàlisis del Ministeri de Sanitat la declaren no apta per al consum

L'empresa que subministra l'aigua potable al nucli de Portocolom ha emès un comunicat als veïns alertant-los que l'aigua de l'aixeta no és apta per al consum, ja que presenta substàncies com ara clorurs o sodi que poden posar en perill la salut en el cas que siguin ingerides.

Així ho especifiquen els darrers tres informes del Ministeri de Sanitat i Consum, a través del Sistema d'Informació Nacional d'Aigua de Consum (SINAC). Dels informes, dos són dels mesos d'abril i maig i un del passat mes de juny.

Mitjançant els controls de qualitat, que es fan de manera periòdica, s'ha detectat que l'aigua presenta concentracions elevades de clorurs, sodi i sulfats. Aquests elements són paràmetres indicadors de la qualitat de l'aigua i, a partir de determinades concentracions, alteren el seu gust, a més de poder ser perjudicials per a la salut.

Segons ha informat Edam s.a, han de tenir especial cura de no beure'n les persones grans, amb hipertensió arterial o afectació de ronyons, així com també persones amb problemes de cor i a les artèries o qui pateixi úlceres a l'estómac. Tampoc no es recomana usar-la per fer cafè ni per cuinar, com tampoc per preparar biberons ni en els casos de persones que no estiguin avesades a consumir-ne.

Tot i això, Edam s.a diu que l'aigua es pot usar per dutxar-se, rentar estris o roba, però segons expliquen els veïns: «Amb aquesta aigua no ens podem ni dutxar, perquè és molt salada. Tampoc no és bona ni per rentar-se les dents. Evidentment, haver de comprar aigua per cuinar o per regar és indignant, amb els diners que pagam a l'any a aquesta empresa".

Problemàtica  

Aquest diari ja es va fer ressò d'aquesta problemàtica l'any passat, quan el regidor Nicolau Barceló demanà, a un ple del mes de setembre de 2006, una analítica bàsica de la potabilitat de l'aigua a tots els nuclis de la població.

Aleshores, el regidor Jaume Obrador va assegurar que es veurien millores imminentment, fet que no ha estat constatat pels veïns durant els deu mesos de després.

Els resultats d'aquestes analítiques foren que l'aigua no era apta per al consum a les zones de Portocolom, s'Horta i Cas Concos, però no se n'informà degudament els ciutadans, fet que el regidor del Bloc Nicolau Barceló havia exigit des d'un principi.

Aquests dies han aparegut a Portocolom els comunicats d'Edam s.a en què s'alerta dels perills que suposa beure aigua de l'aixeta, fet que els veïns comenten sorpresos: «Sembla mentida que ens informin ara dels perills de beure'n després de tres mesos de conèixer que no és apta per al consum».

Segons els veïns del nucli, aquesta problemàtica tampoc no s'arregla durant els mesos d'hivern, en què l'aigua és de la mateixa qualitat que els mesos d'estiu: «Si el problema se solucionàs a l'hivern, encara tendria una justificació. Però les persones que vivim aquí tot l'any no tenim perquè haver de posar en perill la nostra salut amb una aigua que, a més a més, pagam».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.