cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

El PSM recorda a Antich que el seu Govern s'ha d'expressar en català

La portaveu Nájera només fa sevir el castellà en les compareixences

El PSM ha fet arribar al president del Govern, el socialista Francesc Antich, la necessitat que la nova portaveu oficial de l'Executiu, Margarita Nájera, faci servir el català en les seves compareixences públiques.

En la primera roda de premsa oferida després del Consell de Govern de dijous passat, Nájera s'estrenà fent servir només el castellà, fins i tot quan fou interpel·lada en català pels mitjans de comunicació.

El PSM també anuncià a Antich que durà aquesta qüestió al proper Consell de Govern perquè es tracti la conveniència que la portaveu de l'Executiu faci servir la llengua pròpia durant les seves intervencions en representació governamental.

Des de la formació nacionalista es recorda l'anomenat Decret 100, impulsat l'any 1990 per Maria Antònia Munar quan ocupava el càrrec de consellera de Cultura, que obliga els càrrecs públics governamentals a fer servir el català en el curs de la seva activitat institucional.

Exemple per als ciutadans  

L'Obra Cultural Balear també es referí ahir a aquesta qüestió en un comunicat en què l'entitat considera que «un càrrec com el de portaveu, que parla en nom de tot el Govern, ha de fer servir l'idioma propi de les Illes Balears».

Anima Nájera fer-ho així perquè «la seva actitud serà un exemple per al conjunt de ciutadans i ciutadans».
Mentre això no sigui així, l'Obra considera «inacceptable» que la portaveu no parli en català, recordant també l'incompliment de l'esmentat Decret 100. «El procés de normalització lingüística no s'ha de limitar només a les polítiques adreçades als ciutadans», afirmen, «també és important l'exemple dels representants institucionals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.