algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Segellat el mercant d'Eivissa

El Ministeri assegura que els vessaments del "Don Pedro" des del fons de la mar ja estan gairebé controlats

83096
Una au contaminada pel combustible just davant la costa pitiüsa. | JUAN CUETOS / OCEANA.

Continuen les feines de neteja a les costes d'Eivissa després de l'enfonsament del vaixell mercant Don Pedro. Ahir, el Ministeri de Foment hi envià diversos equips d'immersió que n'han segellat la darrera esquerda, per on encara sortia fuel. Per tant, l'única tasca a partir d'ara és recollir el combustible vessat, que ha afectat cinc quilòmetres de la costa eivissenca. Per aconseguir-ho s'empraran més de 3.500 metres de tanques d'absorció.

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, volgué tranquil·litzar els ciutadans i afirmà que la taca de fuel, que dijous afectava 3'5 milles de llarg per mitja d'amplària, era ahir «just una reguera petita», després d'haver-se recollit en dos dies 30 tones de combustible.

En una roda de premsa feta a Eivissa amb el president balear, Francesc Antich; i amb el delegat del Govern a les Illes, Ramon Socias, assenyalà que el que queda d'aquesta taca es dirigeix, per la força del vent, cap al sud de la platja den Bossa, on s'han reforçat els mitjans tècnics i humans per tal de recuperar el material contaminant com més aviat millor.

Cap aquesta platja, una de les tres de tancades als banyistes després de detectar-se combustible a la mar, és cap on el vaixell polivalent Clara Campoamor orientarà la seva tasca de succió del material contaminant, i on s'instal·laran en les properes hores devers 1.600 metres de barreres per absorbir el fuel restant.

Segons exposà la ministra, els tècnics consideren que aquesta classe de tanques són la via millor per frenar l'avanç del fuel expulsat pel vaixell, de caràcter lleuger.

La ministra destacà que del vaixell mercant Don Pedro, enfonsat a devers 45 metres de profunditat, ja no en surt fuel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.