nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

Àlvarez confirma que ja s'han recollit deu tones del fuel vessat pel vaixell

Tot i que s'han segellat les tres escletxes que tenia la nau, una canonada hi continua trencada

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, confirmà que ahir horabaixa se segellà la tercera i darrera esquerda del vaixell Don Pedro, per on ha anat sortint el combustible que ha contaminat 600 metres de la costa d'Eivissa, si bé va anunciar que els bussejadors han trobat una canonada trencada per on també surt fuel, «en menor mesura i que demà quedarà segellada», va assegurar.

La ministra va exposar en roda de premsa que dimecres s'havien tancat dues de les tres escletxe per on s'expulsava combustible i que ahir s'acabaren de segellar, tot i la presència d'una altra que encara no havia quedat tancada. Tanmateix, en l'esmentada inspecció l'equip submarí va advertir una canonada trencada per on sorgeix un focus de contaminació i no de manera contínua».

D'altra banda, el vaixell especialitzat contra la contaminació Clara Campoamor, que treballa en aigües pitiüses des de les 7.00 hores de dimecres, ha recollit fins ara 10 tones de combustible, de 1.000 d'absorbides per la nau.

De tota manera, la titular de Foment va remarcar que de l'extensió afectada, només el 15 per cent correspon a material contaminant, i va recordar que els tancs del vaixell on es dipositaven les aproximadament 100 tones de carburant, no s'han fet malbé ni hi ha risc de ruptures».

Per fer feina en la neteja de la costa eivissenca la ministra va declarar que els avions de Defensa hi traslladaran avui 3.500 metres de barreres absorbents de fuel, procedents de la Corunya, Santander i Saragossa, per evitar que aquesta substància afecti més territori.

Àlvarez va oferir un missatge tranquil·litzador als ciutadans i va assegurar que a les aigües eivissenques hi treballen els mitjans més nous de tot el món en la lluita contra la contaminació.

De moment, hi ha 20 persones que treballen per fer les platges netes i avui n'hi haurà 50 com a mínim. La ministra va recalcar que s'hi empraran prou efectius i que no és necessari realitzar cap telefonada per captar voluntaris. Recordà, perquè no sorgeixin comparacions amb el desastre del Prestige, que aquest petrolier transportava 70.000 tones de fuel, mentre que el Don Pedro en contenia prop de 100, «i no de fuel compacte, si no de combustible».

Així mateix, va subratllar que continuen activats el Pla nacional de contingència contra la contaminació i el Pla territorial del Govern balear. Finalment, Àlvarez va declarar que es demanaran totes les responsabilitats a l'armador del vaixell, de la naviliera Iscomar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.