algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

A Munar ningú no li amarga la seva festa

La bronca amb el PP no afecta una recepció que demostra que ja es nota la mà de la presidenta

La mà de la nova presidenta del Parlament es comença a notar dins la Cambra. De fet, tot l'escenari ja se sembla molt de com ha estat el Consell fins fa poc. Hi ha macers, la sessió comença deu minuts tard, els canapès que se serveixen són els mateixos i tot està ple de militants d'UM.

Maria Antònia Munar exercia ahir d'amfitriona. Fins i tot no hi faltà la seva família. Després de dies de bauxa socialista, on semblava que mai s'acabarien les institucions presidides pels d'Antich, la sessió solemne d'obertura era l'oportunitat de la nova presidenta del Parlament per celebrar una festa pròpia on demostrar la seva força i la del seu partit.

Només hi havia un grup, que no és que no estàs convidat, sinó que volia rompre els plans de Munar. La bronca dins la Sala de Plens amb el PP no afectà però, la recepció posterior. «Fan el mateix que a la campanya, ja estic acostumada i gairebé puc dir que ho necessit», comentava Munar després entre rialles. Els convidats enfadats, amb Estaràs sortint al capdavant, abandonaren el Parlament i no es quedaren a brindar.

Com que abans de tot això es va celebrar una primera sessió plenària relativament de veres, amb una mica de contingut, tothom semblava una mica desconcertat, especialment els que estrenaven càrrec.

Conscient d'això, Munar amollà un discurs als nous diputats que era una classe de Dret Públic de primer curs de Ciències Polítiques, des de la Grècia Clàssica fins a la Revolució Francesa, amb les inevitables cites a Montesquieu, Rosseau, Locke o Stuart Mill. Tanmateix, el que pretenia la presidenta és explicar que aquesta és una democràcia representativa que permet que un partit com el seu pugui governar.

Tot va ser mol teòric i sobre el reglament de la Cambra no explicà gaire coses i, és clar, el pobre Gabriel Vicens, flamant conseller de Mobilitat, es va cansar d'aixecar la mà a l'hora de votar. Ningú li havia explicat que a això no pot jugar, que seu al Parlament com a membre del Govern, no com a diputat.

El president Antich, una vegada més, passà desaparcebut. Més que a ell, el mèrit se l'ha d'atribuir Rosa Estaràs, que tornà a dedicar les seves intervencions a ficar-se amb Munar. Fins i tot va donar protagonisme al seu cap de gabinet, Matías Barón, a qui criticà en un parell d'ocasions. El duel entre les dues aspirants al Consell de Mallorca que finalment han renunciat a la institució insular sembla destinat a ser un dels grans atractius de la propera legislatura.

«Ens entretendrem molt», era una de les frades més sentides en acabar la sessió. Es desconeix si els convidats Ernest Benach i Juan María Atutxa, presidents dels parlaments català i basc respectivament s'ho varen passar bé, per a bon segur que ahir varen descobrir alguna cosa sobre «la realitat política» de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.