algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Benach recomana a Munar que 'disfruti' i Atutxa preveu 'animació'

El basc aconsella a la presidenta aplicar el reglament amb naturalitat

El president del Parlament català, Ernest Benach, recomanà ahir a la seva homòloga balear, Maria Antònia Munar, que «disfruti molt del seu càrrec perquè és un gran honor ser el president del Parlament del seu país». Per això, li proposà que ho visqui «amb la màxima intensitat» i que mai perdi de vista que està «al servei dels ciutadans».

El principatí acudí ahir convidat a la solemne sessió d'obertura de la setena legislatura del Parlament balear i mantingué una breu trobada amb Munar. Una política que, segons recalcà, té prou experiència i ell no és «ningú» per donar consells perquè «cada Parlament és un món».

Benach, que com a diregent d'Esquerra considerà un «orgull» que el seu partit tengui la primera diputada a Balears, va treure importància a la 'bronca' protagonitzada pel PP en el primer ple de la legislatura i la reduí a la categoria d'«anècdota».

En canvi, l'expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa, que també acudí com a convidat a la sessió solemne, vaticinà que aquesta serà una «legislatura animada» si es té en compte el que va passar el primer dia.

«Serà de les que m'agraden a mi. Així les vaig tenir jo. Em trob com a casa», digué un somrient Atutxa, ara retirat de la primera línia política. El nacionalista basc recomanà a Munar que, davant situacions com les viscudes ahir, «apliqui amb naturalitat, serenitat i rigor el reglament, encara que li pugui passar factura».

Per altra banda, també acudí com a convidat a l'acte el secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, a més de dirigents de Convergència Democràtica de Catalu-nya, partits amb què UM manté bones relacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.