algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Imputen tres veïns de Palma per un frau realitzat a través d'internet

La Policia investiga transferències irregulars de més de 10.000 euros

Tres veïns de Palma han estat citats a declarar com imputats en relació amb una sèrie de transferències bancàries irregulars a través d'In-ternet, conegudes com «phising». Agents del Cos Nacional de Policia (CNP) de les Canàries i de Balears han participat en la investigació, que es manté oberta.

Tot començà amb les diligències realitzades, a partir del passat mes de març, pel Grup de Delic-tes Tecnològics de la Direcció de Canàries, davant de la denúncia presentada a Las Palmas per la representant d'una clínica dental. En ella es donava constància de transferències del compte d'aquesta empresa, per valor de 10.425 euros, sempre via Internet i amb el seu desconeixement, a un altre número de compte, concretament d'una ciutadana danesa amb domicili a Barcelona.

La Policia inicià nombroses gestions per aclarir els fets i descobrí que dues de les transferències irregulars s'havien realitzat des d'ordinadors de gent resident a Palma. La primera d'elles pel valor de 3.740'23 euros, a data del 27 de febrer, i la segona a 28 del mateix mes per 3.450'33 euros. La primer imputa un home i aquesta darrera, a dues germanes, filles del titular del compte d'Internet. No són només aquests els casos coneguts, i n'existeixen d'altres en diferents punts de l'Estat espanyol.

Els tres veïns de Palma foren citats a les dependències policials en qualitat d'imputats.

Declaració  

Després de prendre'ls declaració, els agents sospiten que no formen part de cap banda que es dediqui al «phising», integrades de forma majoritària per individus procedents dels països de l'Europa de l'Est.

Pel que sembla, els delinqüents aconseguiren esbrinar la clau d'accés i la contrasenya de la clínica dental de les Canàries. Després «entraren» als ordinadors dels veïns i els usaren per efectuar dues de les transferències al compte de la ciutadana danesa de Barcelona.

No obstant això, continuen les gestions per aclarir els fets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.